Nieuwe vergunningsaanvraag ingediend door stad Aalst…

De ajuinenstad Aalst diende een nieuwe vergunningsaanvraag in voor het project Health & Care Valley op Siesegem. Sinds 2003 is het gebied Siesegem bestemd als bedrijventerrein. De eerste aanvraag voor het aanleggen van de infrastructuur binnen dit terrein werd eerder vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daarom dient Stad Aalst een aangepaste aanvraag in bij de Provincie. Het bedrijventerrein Siesegem, gekend als Health & Care Valley, is exclusief bestemd voor bedrijven die actief zijn in de sector zorg en gezondheid. Na het afkeuren van de eerste aanvraag voor een omgevingsvergunning, hebben projectpartners van de vennootschap nv Siesegem Noord een nieuwe aanvraag ingediend.

“Ondanks de moeilijke procedures die al werden doorstaan, gaan we onverminderd door met de realisatie van dit project”, zegt schepen Katrien Beulens (N-VA). “De stad wil de regie mee in handen houden om een hoogstaand duurzaam en innovatief bedrijventerrein te realiseren dat de lokale welvaart en economie ten goede komt, in lijn met de strategische keuze voor het speerpunt zorg en gezondheid.”

Een eerste voorgestelde stap binnen het project is de aanleg van infrastructuur zoals wegenis, fietspaden, bufferzones en een fietssnelweg. De focus van de werken ligt op het noordelijk deel van het projectgebied, ten noorden van de Siesegembeek. Dit gaat meer bepaald om het gebied dat het dichtst aansluit bij de Gentse Steenweg Aalst.

“We willen het bedrijventerrein mee realiseren als een uiterst kwalitatief project”, licht burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) toe. “Het economisch belang en het creëren van lokale werkgelegenheid kunnen we niet genoeg benadrukken. Aalst staat sterk in de brede zorgeconomische sector en heeft een uiterst goede ligging tussen Gent en Brussel. Mede hierdoor is de stad een belangrijke facilitator en moet het zijn innovatorrol uitspelen.”

“Het ingediende dossier doorloopt nu enkele wettelijke stappen binnen de aanvraagprocedure. Daar zal later in de procedure een openbaar onderzoek bij horen dat alle belanghebbenden de kans geeft om het dossier in te kijken en opmerkingen of suggesties mee te geven die van belang zijn bij de behandeling van de aanvraag”, zegt schepen Maarten Blommaert (N-VA).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *