Geraardsbergse Atheneumleerlingen worden ondergedompeld in de boeiende wereld van het stripverhaal…

Vorige week kwamen Staf Sunaert, scenarist, en Ingrid De Vuyst, tekenares, van het Stripmuseum de Huge Comic Corner en het Stripfestival van Geraardsbergen hun expertise rond stripverhalen delen met de leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen. “De vakexperten brachten heel wat beeldverhalen mee om de leerlingen van 6VZ en 6ST een hele voormiddag onder te dompelen in de wereld van de negende kunst. De leerlingen verdiepten zich in allerlei verschillende tekenstijlen en de jongeren kregen meteen ook een inleiding over hoe men te werk gaat bij het maken van een strip. Daarna gingen de leerlingen aan de slag: ze verdeelden zich in groepjes en zo kregen we scenaristen en tekenaars die samen aan een stripverhaal werkten, vertelt┬áleerkracht Plastische Opvoeding, mevr. Niemegeers.

“Na enkele uren kregen we al zeer mooie resultaten. Sommige groepjes werkten een titelpagina uit en andere groepjes een storyboard om daarna over te gaan naar het tekenen van de effectieve strippagina’s. Het werkproces zal ook verschijnen op de Instagrampagina van ‘mevr.niemegeers’ (leerkracht PO, Expressie, Cultuur), waar het creatief werk van leerlingen wordt samengebracht met foto’s en filmpjes,” zegt mevrouw┬áNiemegeers. De afgewerkte resultaten zullen door een jury beoordeeld worden. Deze jury zal bestaan uit Staf Sunaert, Ingrid De Vuyst, Jean-Marie Van Den Berghe, Jimmy Godaert en Birgit Niemegeers, zij selecteren dan ook enkele winnaars die een mooie prijs zullen ontvangen. De winnende stripverhalen worden tentoongesteld op het stripfestival op zondag 19 maart in de Spiraal in Geraardsbergen.

Dit jaar zal het thema ‘striptekenen’ ook opgenomen worden in de jaarlijkse kunstwedstrijd die doorgaat op school, zodat ook leerlingen uit alle andere klassen strippagina’s of titelpagina’s kunnen uitwerken. Ook deze werken zullen bekeken en beoordeeld worden door Staf en Ingrid.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *