Nieuwe koopwoningen en appartementen zijn klaar voor toekomstige eigenaars…

Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek (SHM Denderstreek) is trots om de oplevering aan te kondigen van het langverwachte woonproject “Pier Kornel” in Aalst. Na een succesvolle bouwperiode vanaf december 2020, zijn de 19 koopappartementen en 4 koopwoningen klaar voor verkoop. Dit project, dat deel uitmaakt van een groter initiatief waarbij de voormalige Tupperware-site aan de Dender is herbestemd tot een woonzone, biedt verschillende huisvestingsopties voor zowel kopers als huurders, inclusief sociale koopwoningen en -appartementen. Met maar liefst 160 wachtende kandidaat-kopers in Aalst, vervult dit woonproject een dringende behoefte aan betaalbare woningen in de regio. SHM Denderstreek hecht veel belang aan het voorzien van kwalitatieve, energiezuinige en betaalbare huisvesting voor gezinnen, en het Pier Kornel-project is een belangrijke mijlpaal in dit streven.

Kandidaat-kopers zullen tijdig worden uitgenodigd voor een bezichtiging van de beschikbare woningen en appartementen. Ook voor wie nog niet ingeschreven is als kandidaat-koper kan het de moeite lonen dat alsnog te doen. De voorwaarden hiervoor zijn terug te vinden op de website van SHM Denderstreek (www.shm-denderstreek.be ) Om de aankoop van deze betaalbare eenheden mogelijk te maken, kan je bij SHM Denderstreek ook terecht om een sociale lening af te sluiten. Deze financieringsmogelijkheid brengt diverse voordelen met zich mee. Naast het feit dat kopers natuurlijk de lening moeten kunnen afbetalen, kunnen ze indien nodig het volledige aankoopbedrag lenen. Bovendien zijn de bijkomende dossier- en notariskosten aanzienlijk lager dan bij traditionele financieringsvormen. Dit stelt gezinnen in staat om een eigen huis te verwerven, wat een stevige basis vormt voor hun toekomst.

SHM Denderstreek is daarom zeer verheugd over de voltooiing van het Pier Kornel woonproject en is ervan overtuigd dat het een positieve impact zal hebben op het leven van veel gezinnen in Aalst. De Tupperware-site is een levendige en inclusieve woonomgeving. Bovendien biedt het project niet alleen hoogwaardige, betaalbare woningen en appartementen maar is gezien zijn ligging vlak bij het centrum ook een zeer interessante locatie voor wie in de buurt werk of schoolgaande kinderen heeft. We kijken alvast uit naar de toekomstige bewoners en wensen hen een fijne thuis in Aalst!

Over SHM Denderstreek: Iedereen heeft recht op betaalbaar en kwalitatief wonen. Daarom zet SHM Denderstreek volop in om mensen met een bescheiden inkomen betaalbare, kwalitatieve en duurzame woonoplossingen aan te reiken. Vanuit deze visie realiseren we in 14 gemeenten in het Land van Aalst en de Denderstreek duurzame en kwaliteitsvolle huur- en koopwoningen, bieden sociale kavels aan en zorgen we voor het afsluiten van sociale leningen. Ons beleid is toekomstgericht, financieel maatschappelijk verantwoord en houdt rekening met de evoluties op het vlak van wonen (zowel sociaal als technisch). Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, en binnen het kader van de wetgeving, werken we hiervoor ook nauw samen met de diverse partijen binnen het woon- en welzijnsbeleid: gemeenten en steden, hun sociale diensten en diverse sociale organisaties in het veld. We staan garant voor een transparante aanpak, open communicatie en een correcte service. Als organisatie kunnen we dit enkel bereiken door te zorgen voor een team van tevreden, loyale en gemotiveerde medewerkers, iets waar we dagelijks op inzetten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *