Leerlingen uit Haaltertse scholen versieren nestkastjes…

De vierde leerjaren van VBS Sint-Gorik en GO! De Krekel versierden 150 nestkastjes om overal in Haaltert op de hangen. Het is een project waar lokaal bestuur Haaltert al meerdere jaren haar schouders onder zet. Vogelsoorten die nestelen in holtes, vinden vaak moeilijk een geschikte plek voor hun nest. Daarom doet lokaal bestuur Haaltert, in samenwerking met de leerlingen van het 4de leerjaar van de basisscholen van Haaltert, opnieuw deze actie. Elke leerling versiert zijn eigen nestkastje om thuis in de tuin op te hangen. Daarnaast versiert elke school 5 extra nestkastjes die op 24 mei opgehangen werden in het Warandepark. Op deze manier krijgt Haaltert er maar liefst 150 nestgelegenheden bij.

“Vogels zoeken een nestkastje op voor veiligheid, voedsel en een plek om te broeden. Nestkastjes zijn bedoeld om te nestelen, maar worden ook gebruikt om te schuilen tegen (roof)dieren of gewoon omdat de weersomstandigheden hier om vragen. Het is dus zeer zinvol om nestkasten op te hangen want hiermee vergroten we de overlevingskansen en de kans op broedende vogels in de tuin en dus ook in het Warandepark,” aldus de Schepen van Leefmilieu Phaedra Van Keymolen (CD&V).

“Met deze actie leren we onze kinderen concreet meewerken aan een milieu beleidsactie. Creativiteit en denken wordt omgezet naar doen en realiteit: een echt nestkastje als thuis voor onze vogels. Kinderen leren zo dat je samen vanuit motivatie iets mooi en duurzaam kan realiseren. Nadien kunnen ze jaren hun creatie bewonderen thuis en in het park. Wij zijn alvast enthousiast over het resultaat en bedanken de scholen voor hun samenwerking,” voegt burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) er nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *