Neos Ninove nodigt Professor-doctor Hendrik Cammu uit…

Neos Ninove sluit ook dit werkjaar aan met een mooie traditie om zeer regelmatig een eminente of aangenaam-boeiende spreker uit te nodigen op onze conferentie-namiddagen. In de maand oktober start men alvast met een persoonlijkheid van formaat. Immers, Professor-doctor en gynaecoloog Hendrik Cammu werd bereid gevonden een namiddag lang aanwezig te zijn en ons zijn kijk op voeding, gezondheid en beweging uit de doeken te doen. Dat doet hij voor ons op dinsdag 4 oktober aanstaande, als ambassadeur voor Neos Nationaal, maar ook als streekgenoot.

Hendrik Cammu (Aalst, 1956) is een hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is een klinisch onderzoeker met een aantal veel geciteerde artikels in belangrijke wetenschappelijke tijdschriften. Hendrik Cammu vindt het bijzonder belangrijk medische wetenschappen te populariseren en publiceert sinds 1997 medische artikels in De Tijd. Hij schrijft ook voor Eos en Doorbraak. We vinden gezonde voeding en goed bewegen steeds belangrijker, maar verliezen de weg in de stroom van nieuwe, niet zelden tegenstrijdige onderzoeken hierover. Het verrast dus daarom niet dat de meest gestelde vragen zijn : “Wat moeten we nu geloven ? Wat is echt gezond en wat is schijngezond ?”. Op deze vragen geeft hij antwoord en helpt aldus zijn publiek de bomen door het bos te zien…

Neos-leden, maar ook iedereen, zijn welkom op deze bijzondere namiddag. Intekenen vooraf kan aan 7 euro voor Neos-leden en 10 euro voor niet-leden door storting op rekening BE73 4340 0160 6160 en dit graag vóór 2 oktober e.k.. Deze conferentienamiddag is de eerste van opnieuw een mooie reeks leerrijke lezingen met o.m. Politierechter Dina Van Laethem, actrice Karin Jacobs, rasverteller Manu Adriaens, taalspecialiste Carine Caljon en ons Ninoofs verkeerspolitieteam.

Praktisch: Conferentie met Prof. Hendrik Cammu. Dinsdag 4 oktober om 14.30 uur
Grote zaal-gebouw ‘Liberale Kring’, Dreefstraat in Ninove.

(Foto: Neos)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *