N-VA Herzele pleit voor laadpalen voor elektrische wagens in elke deelgemeente…

Onlangs werd in dagblad De Tijd er een rapport gepubliceerd over het aantal laadpalen voor elektrische wagens per gemeente. Daarin werd eerst een analyse gemaakt van de nood aan laadpalen, rekening houdend met onder andere het aantal inwoners, de soort gemeente en de ligging. Daarna werd er per gemeente gekeken hoeveel laadpalen er effectief geplaatst zijn. Uit de analyse bleek dat Herzele bij de allerslechtsten van de klas zit. Met het huidig aantal laadpalen is in Herzele minder dan 25% van de totale behoefte gedekt. “Dit is uiteraard een beschamend resultaat”, zegt Timothy Desmet. “Wij vragen om daar heel dringend iets aan te doen. Zeker omdat de behoefte alleen maar zal stijgen en we nu dus al op achtervolgen aangewezen zijn”.

“In Herzele werd er vorig jaar een klimaatcommissie opgericht maar op concrete acties blijft het voorlopig nog wachten”, zegt Toon De Bock. “We vreesden er al voor dat een zoveelste commissie vooral een praatbarak zou worden. De grote afwezige daarop was trouwens alweer de burgemeester. Blijkbaar zit die dus niet zoveel in met het klimaat. Er zou in Herzele best wat minder “gepraat” mogen worden en wat meer actie mogen ondernomen worden. Er zouden door dit gemeentebestuur dringend wat meer prioriteiten mogen gesteld worden en voor ons is één daarvan het voorzien in voldoende laadpalen voor elektrische wagens”.

N-VA Herzele pleit ervoor om in Herzele tegen het einde van deze legislatuur minstens 100% van de behoefte aan laadpalen te voorzien. We vinden dat er op zijn minst in elke dorpskern enkele laadpalen zouden moeten komen. Helaas weigert het gemeentebestuur in te gaan op onze vraag. Bevoegd schepen Herremans (CD&V) wil zich slechts engageren om pas tegen 2030 te voorzien in 140 laadpalen in Herzele. “En dat is te weinig en te laat. Het is duidelijk dat dit gemeentebestuur niet met de beide voeten in de realiteit staat. Tegen 2029 moeten immers alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Om dit mogelijk te maken moeten er tegen dan voldoende laadpalen zijn. Dit gemeentebestuur lijkt niet te beseffen hoe snel deze evolutie zich volstrekt. Door deze houding zullen we opnieuw gedoemd zijn om achter de feiten aan te lopen. Opnieuw blinkt dit gemeentebestuur uit door gebrek aan ambitie”, besluiten de gemeenteraadsleden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *