N-VA Haaltert verliest voormalig secretaris Miren Eynatten…

Dat het in Haaltert binnen de N-VA al een tijdje niet boterde was al lang gekend. Nadat eerder tijdens de vorige legislatuur Paul De Dier de partij de rug toe keerde, en bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen Silke Beerens en vader Hans Beerens de partij lieten voor wat ze was, stapt voormalig secretaris Miren Eynatten nu ook op. Laatstgenoemde liet al geruime tijd uitschijnen niet op dezelfde golflengte te zitten betreft de standpunten die ingenomen worden binnen N-VA. Niet alleen op gemeentelijk vlak stonden alle neuzen binnen de partij in dezelfde richting. Ook op Vlaams en Federaal vlak werden beslissingen genomen die niet overeenstemmen met de gedachtengang van Miren Eynatten.

Na drie jaar lid te zijn geweest binnen N-VA, stapt Miren nu over naar Vlaams belang Haaltert. Pieter De Spiegeleer, de huidig fractieleider van Vlaams Belang Haaltert en Kamerlid, is blij met de nieuwe aanwinst binnen zijn partij. “We willen onze lijst verruimen in alle betekenissen van het woord, ook op geografisch vlak. “Miren zal hier bij ons de kans krijgen om haar standpunten en ervaring in de politiek verder uit te breiden, zegt De Spiegeleer. In eerste instantie zal Eynatten de website en de Facebook-pagina van Vlaams Belang Haaltert updaten. Ze zal zich intussen klaarstomen voor de volgende verkiezingen van 2024, en mee helpen om oppositie te voeren binnen het lokaal bestuur.

Bij N-VA bleek niemand bereikbaar voor commentaar, al was men niet verbaast van de opstap van Miren Eynatten. Het vertrouwen was langs beide kanten al een tijdje zoek. “Iedereen moet doen waar hij goed in is, maar vooral de kans krijgen, verteld ex N-VA bestuurslid Eynatten.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *