Aalsterse zaterdagmarkt breidt terug uit vanaf 11 juli…

Goed nieuws voor wie graag een bezoekje brengt aan de wekelijkse zaterdagmarkt. Vanaf aanstaande zaterdag wordt de tijdelijke zaterdagmarkt op de parking Keizershallen uitgebreid naar het Keizersplein. Alle marktkramers met een abonnement nemen opnieuw een plaats in. Zo krijgen we terug een volwaardige markt met niet alleen voedingskramen maar ook ander koopwaar. Er gelden nog steeds strenge federale veiligheidsvoorschriften om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moet er ook vanaf 1 juli 2020 nog steeds geteld worden hoeveel klanten op de markt aanwezig zijn. Marktgangers zijn verplicht om de looprichting te volgen en aan de in- en uitgangen moet iedereen zijn handen ontsmetten. De stad ging met deze richtlijnen aan de slag.

De zaterdagmarkt in deze fase al laten terugkeren naar de Grote Markt en aanpalende straten en pleinen is omwille van de strikte veiligheidsvoorschriften nog niet mogelijk. Daarom zal de markt in de eerste fase uitbreiden naar het Keizersplein. Alle marktkramers met abonnement kunnen op deze manier terug een plaats innemen op de wekelijkse markt. Zo is er weer een volwaardige markt met zowel voedingskramen als non-food. Op de website van de stad vind je een opstellingsplan en kan je kijken waar je favoriete kramen te vinden zijn.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er op de markt nog altijd volgende spelregels: Ontsmet je handen (verplicht!) – Volg de looprichting, loop niet tegen de stroom in – Hou voldoende afstand (1,5 meter), ook aan de kramen! – Respecteer de wachtzones voor de kramen, schuif aan op de kruisjes – Te lange wachtrij aan een kraam? Kom later terug – Draag een mondmasker (niet verplicht, wel sterk aanbevolen) – Betaal zoveel mogelijk contactloos met je bankkaart.

Op het Keizersplein wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd. Je kan het Keizersplein oprijden via de Zonnestraat en de Geraardsbergsestraat en zo ook parking Hopmarkt bereiken. Wegrijden gebeurt in de richting van het Vredeplein. De parkeergelegenheid op parking Keizershallen is beperkt tot max. 1/3 van de normale capaciteit tijdens de markt.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *