Monumentenzomer toont het Aalst van weleer…

Vanaf vandaag, resp. maandag 27 juli, start in Aalst ‘Monumentenzomer 2020’, een openlucht fotowandeling langs diverse erfgoedmonumenten. Oude historische foto’s brengen je terug naar de tijd van weleer en laten je de stad op een unieke manier ontdekken. Op verschillende plaatsen in het straatbeeld zijn uitvergrotingen van historisch beeldmateriaal terug te vinden. Die bieden je een bijzondere kijk op het stadscentrum van vroeger en vandaag.

“Zoals elders is ook bij ons doorheen de jaren de stad op heel van plaatsen van gelaat veranderd”, legt schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA) uit. “We tonen met veel trots authentiek beeldmateriaal van plaatsen en gebouwen zoals ’t Gasthuys, de Hopmarkt, het Werfplein en het Begijnhof. We gebruiken daarbij verschillende dragers: van de metershoge spandoeken op de voormalige glasslijperij Cimorné tot archiefbeelden op de nutskasten. Voor de oudste inwoners zal dit herinneringen oproepen, terwijl het voor de anderen een kennismaking vormt met de oude ziel van onze stad.”

“Ook in corona-tijden proberen we Aalst op een aantrekkelijke manier te presenteren en willen we mensen de kans geven om onze stad te bezoeken”, vult schepen van Toerisme Mia De Brouwer (N-VA) aan. “Vanzelfsprekend hebben we aandacht voor de maatregelen die genomen worden in het kader van corona. Deze wandeling is in open lucht en kan perfect alleen of in kleine groep gebeuren.”

In het toeristisch infokantoor kan je terecht voor een gratis folder met stadsplan en informatie over de monumenten. Via de gratis app izi.travel vind je meer achtergrondinformatie terug over de bezienswaardigheden in de wandeling.

Al dat moois ontdekken met je kinderen? Vraag dan in het infokantoor zeker naar de folder met woordzoeker én de verrekijker. Met hun eigen kijker speuren je kinderen gebouwen af om de antwoorden te vinden. Alles gevonden en de woordzoeker op de folder juist ingevuld? Dan mogen jullie nog een kleine verrassing ophalen in het toeristisch infokantoor.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *