Met De Lijn (gratis) naar Aalst Carnaval…

Wie Aalst zegt, denkt praalwagens, humor en vooral: feest! Op 23, 24 en 25 februari toont dé carnavalsstad weer haar beste kant. Beleef het mee vanop de eerste rij. Op heel wat lijnen kan je op zondag mee met extra ritten en dankzij de stad Aalst kan je elke nacht gratis mee met de nachtbussen. Alsof dat nog niet genoeg is: voor wie op zondag met de wagen naar de parade komt zijn er gratis pendelbussen vanaf de P+R stadsrandparkings. Extra ritten naar de stoet op zondag. Op de volgende lijnen kan je zondag 23 februari mee met extra heen- en terugritten: 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214. De haltes in het centrum worden vervangen door tijdelijke haltes vlakbij zodat de stoet vlot door kan. Kijk goed op welke locatie je afstapt, want daar vertrekt je bus ook voor de terugreis. Stippel je route uit met de routeplanner of de app van De Lijn. Sta je aan de halte en wil je zien wanneer je bus juist komt? Ga dan naar www.delijn.be en vul in het zoekveld de naam of het nummer van je halte in. Handig! De festiviteiten op maandag en dinsdag vallen in de krokusvakantie. Alle bussen rijden dan volgens vakantiedienstregeling.

Gratis nachtbussen op 23, 24 en 25 februari. Tijdens de nachten van zondag op maandag, maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag zijn er gratis nachtbussen dankzij de stad Aalst. Reizigers kunnen hiervoor rekenen op lijn 2, 31, 44, 57, 59, 82, 91, 213 en 214. Kijk goed na op de website hoe laat deze lijnen vertrekken en welk traject ze volgen.

Gratis pendelbussen van een P+R naar de stoet op zondag. Toch met de wagen naar Aalst? Parkeer dan zondag gratis aan de stadsrand op de aangegeven P+R parkings van één van de vele bedrijven. Tussen 12.00 en 16.45 uur kan je mee met een gratis pendelbus naar het centrum. Vanaf 17 uur kan je vanuit het centrum nog tot 22 uur terug naar de parking. De pendelbussen rijden om de 10 minuten.

Zowel de parking als de pendelbus is gratis dankzij de stad. Gewijzigde bushaltes tijdens de festiviteiten. Van zondag 23 februari tot en met dinsdagnacht 25 februari is het busstation niet toegankelijk door de festiviteiten. Vanaf de rand van de stad rijden de bussen via alternatieve reiswegen naar de Walstraat – Hoge Vesten – Leo Gheeraerdtslaan of naar de Sint-Annabrug/Frits De Wolfkaai. Op zondag worden de haltes in het centrum vervangen door tijdelijke haltes vlakbij zodat de stoet vlot door kan. Raadpleeg ook de informatie aan de haltes.

Koop je vervoerbewijs vooraf. De nacht- en pendelbussen zijn gratis. Op alle andere lijnen gelden de normale tarieven en vervoerbewijzen. Neem je slechts af en toe de bus? Dan is een m-ticket de goedkoopste formule. Lijnwinkel Aalst is gesloten van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 februari door de festiviteiten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *