EMotia gaat voor spektakel, vleugje humor en veel muziek…

EMotia legt met de nieuwe programmatie van het van seizoen 2020 vooral de nadruk op muziek. Naast enkele kleppers zoals Jef Neve, Barbara Dex, Sandra Kim en de ABBA Tribute Band wordt er ook aandacht besteed aan ons lokaal muzikaal talent. Veerle Malschaert zorgt dan weer voor een vleugje comedy en Circus Ronaldo brengt spektakel naar EMotia. ‘Onze’ Jan en zijn vrienden zakken op 18 maart voor een 2de keer af naar EMotia. Maar het grootste nieuws komt van Jef Neve. Hij komt op zaterdag 4 april zijn nieuwe album ‘Mysterium’ try-outgewijs voorstellen in EMotia. De muzikanten die Jef meebrengt behoren tot de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld. Op zaterdag 18 april komt Barbara Dex langs met haar voorstelling ‘In een notendop’ waarin ze haar 25-jarige carrière overloopt. Sandra Kim en haar fantastische live band komen EMotia op vrijdag 29 mei onderdompelen in de mooiste en bekendste Italiaanse hits.

Ook lokaal muziektalent komt aan bod. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni brengt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Erpe de zon naar EMotia met hun lenteconcert met muziek over en uit het zonnige Spanje. Verwacht je aan Zuiderse klanken, opzwepende ritmes, zwoele muziek en misschien zelfs een Spaanse furie. De leerlingen van de kunstacademie in Erpe en Mere sluiten hun schooljaar af op het podium van EMotia. Op dit slotmoment brengen de leerlingen muziek en woord nogmaals het beste van zichzelf. De ABBA Tribute Band zorgt voor de muzikale afsluiter van het 2de deel van het seizoen. Het wordt een opzwepende show vol met de gekende liedjes van de Zweedse hitmachine. Naast al dit muzikaal geweld is er ook plaats gemaakt voor een vleugje humor. Op zaterdag 11 april komt Veerle Malschaert langs met haar comedyshow ‘Deel mij’. Het belooft een hartverwarmende tragikomische voorstelling te worden.

Het spektakel dit seizoen wordt gebracht door Circus Ronaldo. Met hun heerlijke show ‘Swing’ brengen ze de sfeer van het circus en variété uit de jaren veertig naar EMotia. Swing is een creatie van Nanosh Ronaldo, zevende generatie uit deze roemrijke circusfamilie, met zijn vader Danny Ronaldo als coach. Voor de evenementen tijdens de openingsweek zijn er ook nog enkele leuke nieuwigheden. Op 11 maart wordt de charmante volksfilm Adam & Eva vertoond in aanwezigheid van hoofdrolspeler Bob De Moor. Na de voorstelling kan je hem ook terugvinden in de foyer voor een korte babbel. De Erpe-Meerse band Gin Toxic mag dan weer het publiek opwarmen voor het concert van de Gentse hiphoptrots Uberdope.

Er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar voor deze en andere voorstellingen tijdens de openingsweek. Meer info op EMotia.be. De ticketverkoop voor de nieuwe programmatie gaat van start op maandag 17 februari vanaf 10.00 uur. Tickets zijn te koop op de webshop via www.EMotia.be. Je kan tijdens de openingsuren van EMotia ook aan de balie terecht. Let wel: uitverkocht online is ook aan de balie uitverkocht.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *