Maria Van Rossem vierde haar 100-ste verjaardag…

In Zorgcampus Denderrust vierde men desondanks de coronatijd waarin we verkeren, toch een beetje feest. Maria Van Rossem vierde er haar 100-ste verjaardag. Maria Van Rossem werd geboren op 2 januari 1922 te Moorsel. Samen met haar jongere broer en zus groeide ze op op de boerderij van haar ouders op het Houten Kruis in Moorsel . Op jonge leeftijd moest ze al hard meewerken op het veld en voor de dieren zorgen. Nadien is ze gaan werken in de pastorij te Gooik. Op 40 jarige leeftijd huwde Maria met Roger en kregen ze een dochter Martine. Ze kochten een huis in Aalst en verhuisden naar de Sint-Jobstraat. Maria zorgde vele jaren vol overgave voor haar gezin. Toen Roger in 2007 overleed kwam ze er alleen voor te staan.

Dankzij de hulp van de thuisverpleging Klavertje Vier en Familiehulp is Maria tot haar 95 jaar in haar woning kunnen blijven wonen. Hier is zij zeer dankbaar voor en de verpleegsters en de ‘kookessen’ zoals zij dat noemde zag ze als haar vriendinnen. Toen het allemaal wat moeilijker begon te worden ging Maria elke woensdag naar de dagopvang De Regenboog in vzw Denderrust te Herdersem. Nadien is ze definitief op de afdeling Waterlelie gaan wonen. In het woonzorgcentrum heeft ze zich enorm goed aangepast en ze woont er zeer graag en doet aan verschillende activiteiten mee.

Op zondag 2 januari 2022 is Maria 100 jaar geworden. Het grote feest is door Corona niet kunnen doorgaan maar velen hebben haar een onvergetelijke en mooie verjaardag bezorgd. Op de Waterlelie hebben ze haar kamer mooi versierd met vlagjes en een poster. Ook op haar medaille is ze zeer trots. In de namiddag heeft ze genoten van een feestje samen met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Een grote taart en een glaasje bubbels mochten natuurlijk niet ontbreken. Ook de meer dan 100 verjaardagskaartjes waren een grote verrassing. Op haar vensterraam prijkt een mooie sticker zodat elke voorbijganger kan zien dat hier een kranige 100 jarige woont. Maria is een zeer lieve en een dankbare vrouw. Maar vooral een straffe en sterke madam. We hopen haar nog een lange tijd in ons midden te hebben. Vanwege onze redactie een dikke proficiat aan Maria, en dat er nog veel mooie jaren mogen volgen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *