Bedrijfsterreinen Erembodegem worden beter ontsloten…

De Vlaamse Regering investeert op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en Vlaams minister van Openbare Werken en mobiliteit Lydia Peeters 2 miljoen euro voor een betere ontsluiting van de bedrijfsterreinen Erembodegem Zuid II en Zuid III. Dat zal gebeuren via een grondige heraanleg van de kruispunten N405- Nachtegaalstraat – Industrielaan. Deze extra investeringen komen uit de Vlaamse relancemiddelen en zullen zorgen voor een betere ontsluiting van de bedrijventerreinen Zuid II en Zuid III en een vlottere verkeersdoorstroming in de regio. Ze maken ook de herontwikkeling van het verouderde bedrijventerrein Wildebeek in Denderleeuw naar een nieuw, duurzaam bedrijventerrein mogelijk.  Dit terrein vormt één geheel met het al ontwikkelde gedeelte van Wildebeek op het grondgebied Aalst. De heraanleg van de kruispunten past in de totale reconversie van de industriegebieden Zuid II en Zuid III. Met de reconversie komt er nieuwe ruimte vrij zonder dat er andere ruimte moet worden ingenomen en komt er een einde aan leegstand, vervuiling en verloedering.

De site Wildebeek vormt al jaren een brownfield. In het voorjaar werd voor dit terrein een brownfieldconvenant gesloten. Via brownfieldconvenanten krijgen oude bedrijfsterreinen een nieuw leven. Tijdens de voorafgaande onderhandelingen bleken verkeerstechnische oplossingen aan het verder gelegen kruispunt Nachtegaalstraat – N405 in Aalst noodzakelijk om de herontwikkeling mogelijk te maken. De financiering vormde het belangrijkste struikelblok om te komen tot een optimale en duurzame oplossing, rekening houdend ook met het nabijgelegen kruispunt met de Industrielaan dat de toegangspoort vormt voor het Industrieterrein Zuid III. Nu met de bijkomende steun dat struikelblok is weggenomen, kan de stap naar verder technisch studiewerk en vervolgens realisatie worden gezet.

“Met de extra middelen kunnen we het oude bedrijfsterrein in Denderleeuw herontwikkelen. Via Brownfieldconvenanten maken we dat mogelijk en zorgen we ervoor dat onze schaarse ruimte beter benut wordt. Zo maken we een einde aan de leegstand en de verloedering. We combineren dit met een betere ontsluiting,” zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Het is een belangrijk project dat bijdraagt aan een moderner mobiliteitsbeleid met oog voor de verkeersveiligheid en de actieve weggebruikers. Samen met de partners wordt in dit project gewerkt aan een optimale en duurzame oplossing voor alle vervoersmodi. Naast een vlotte ontsluiting van het bedrijventerrein worden oplossingen gezocht voor de verkeersveiligheid en doorstroming van alle vervoersmodi.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *