Lokale politie Ninove vraagt om werkmateriaal te registreren…

De lokale politie van de stad Ninove wenst het nut van het registreren van je werkmateriaal te beklemtonen. Deze kaarten zijn vanaf morgen zaterdag 14 januari terug te vinden op hun website. Neem notities van de serienummers of kenmerken van je waardevolle voorwerpen en werkmateriaal.  Hoewel de lokale politie niet zit te hopen dat uw werkmateriaal gestolen wordt, maar als dat toch gebeurt, heeft u een overzicht van de gestolen goederen. De politie wil er op het moment dat het toch misgaat alles aan doen om de daders te vatten, en de gestolen goederen zo snel mogelijk terug te bezorgen aan de eigenaars. Heel vaak word de politie geconfronteerd met aangiftes van diefstallen waarbij de slachtoffers niet beschikken over serienummers of foto’s van belangrijke of zeldzame voorwerpen. Terwijl dit net heel belangrijk is bij het opsporen van gestolen goederen.

Serienummers zijn uniek en zorgen ervoor dat voorwerpen en materialen geseind kunnen worden. Wanneer waardevolle voorwerpen gestolen werden is het belangrijk om aan de politie het serienummer mee te delen tijdens de aangifte. Indien gestolen goederen worden teruggevonden of aangeboden kijkt de politie in de systemen na of deze geseind staan aan de hand van het serienummer. Indien dit het geval is kunnen de goederen onmiddellijk aan de eigenaar worden gelinkt en worden zij u na akkoord van het parket snel terugbezorgd. In sommige gevallen kunnen serienummers er zelfs voor zorgen dat meerdere diefstallen met elkaar in verband kunnen worden gebracht.

Om de kans te vergroten om de ontvreemde goederen terug te krijgen na een diefstal vragen wij om de serienummers van uw waardevolle voorwerpen en materiaal te noteren op deze registratiekaarten. U kan de registratiekaarten afdrukken, invullen en thuis op een veilige plaats bewaren of u kan ervoor kiezen om de kaarten digitaal te bewaren door het document te downloaden en in te vullen. Bewaar bij voorkeur de ingevulde digitale registratiekaart niet op uw computer maar veilig in de cloud.

Tip! Neem foto’s van waardevolle voorwerpen en materialen. Wees slim en vul in! Een halve kaart is ook geld waard. De registratiekaarten zijn te downloaden op de website van de lokale politie van Ninove via deze link.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *