Lokale politie Aalst controleerde bestuurders in het verkeer…

Gisteren hield verkeersdienst van de lokale politie van Aalst gerichte verkeerscontroles op de bestuurders tussen 12.00 en 20.00 uur. De focus van de actie was aandacht voor de zwakke weggebruikers, namelijk: voortbewegingstoestellen, fietsen / e-bikes, bromfietsen – GSM-gebruik op de fiets – beschermende kledij motorrijders. De Verkeersdienst van Politie Aalst heeft de verkeersactie uitgevoerd met vijf controleteams. De actie leverde een mooi resultaat op. In totaal werden 17 bestuurders onderworpen aan een sampling test, geen van deze bestuurders hoefde aan een verdere controle onderworpen te worden. 3 bestuurders werden bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod van fietsers in een fietsstraat, zij zullen een proces-verbaal ontvangen (68,02 euro). 4 bestuurders werden bekeurd voor het negeren van een gebodsbord verplicht rechtsaf, zij zullen een proces-verbaal ontvangen (68,02 euro). 1 bestuurder werd bekeurd voor het negeren van een gebodsbord verplicht rondgaand verkeer, die zal een proces-verbaal ontvangen (68,02 euro). 1 bestuurder zal een proces-verbaal ontvangen wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel, die zal een proces-verbaal ontvangen (126,02 euro). 1 buitenlandse bestuurder werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, betrokkene was bereid om de overtreding onmiddellijk te betalen (126,02 euro).

Eén bestuurder ontving een proces-verbaal van waarschuwing (PVW) omdat de de foto op het rijbewijs niet meer gelijkend was. 1 bestuurder zal een GAS-boete ontvangen voor parkeren tegen de rijrichting en op minder dan 5 meter van de hoek. 2 bestuurders zullen een GAS-boete ontvangen voor hinderlijk parkeren (ter hoogte van oversteekplaats voor voetgangers – verhinderen vrije doorgang voor hulpdiensten), betrokkenen zullen ook een uitrijvergoeding moeten betalen voor de gevorderde takeldienst. 1 bestuurder zal een GAS-boete ontvangen voor parkeren ter hoogte van gele onderbroken strepen. 1 voertuig werd geklemd omdat het zo beschadigd was dat het een gevaar voor andere weggebruikers kan betekenen, het voertuig moet opgehaald worden door een takeldienst met het oog op herstel. 1 voertuig werd voorlopig geklemd om volgende redenen: bestuurder rijdt met rijbewijs 36 maand, zonder begeleider, zonder “L” zichtbaar op de achterruit, met passagier aan boord in het voertuig, voertuig blijkt niet geldig gekeurd te zijn en vermoedelijk niet verzekerd. In afwachting van het onderzoek en met het oog op een gerechtelijke takeling is het voertuig voorlopig geklemd.

Eén voertuig werd gerechtelijk getakeld wegens niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd, de bestuurder zal hiervoor een proces-verbaal ontvangen. Bij verdere controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en hij reed tijdens een lopend rijverbod. De bestuurder gebruikte ook een valse naam om te vermijden dat wij zouden vaststellen dat hij 23 maal geseind stond, dit onder andere voor: verval van het recht tot sturen, bevel tot gevangenneming (totaal 22 jaar en 3 maand), verhoor in kader van oplichting (Salduz 4), verkoop drugs en het niet naleven van zijn voorwaarden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *