Lokaal bestuur Geraardsbergen zorgt voor studeerplekken…

Juni nadert en heel wat studenten hebben meer dan ooit nood aan een rustige studeerplek. Verbondenheid is in deze stressvolle periode cruciaal voor hun welbevinden. Daarnaast zijn er ook studenten die thuis geen bureau hebben waar ze aan kunnen werken, geen wifi, geen eigen kamer… Ook daarom is dit zo belangrijk. Je kan elke weekdag komen blokken tussen 09.00 en 18.00 uur. Er wordt gestart nu donderdag (21 mei).

Er zijn 3 locaties waar je kan studeren: Jeugdcentrum de Spiraal, de kerk van Zarlardinge en de kerk van Onkerzele. Overal zijn strikte richtlijnen van toepassing. Je wordt verwacht tussen 09.00 en 9.30 uur, laatkomers komen er niet meer in. Je meldt je aan bij de toezichter van dienst, die je een tafel toewijst. Om 18.00 uur moet iedereen ten laatste vertrekken. Er is toezicht voorzien. Mondmaskers zijn verplicht bij het betreden en verlaten van de studeerruimtes. Binnen mag je ze uit doen. Als je je veiliger voelt met mondmasker, draag het gerust. Gebruik je gezond verstand! Aangezien de plaatsen beperkt zijn, moet je je plaats reserveren.

De studeerruimtes zijn open van maandag tot vrijdag. De link om te reserveren vind je in het nieuwsbericht op de website  https://www.geraardsbergen.be/studeren-in-geraardsbergen-kan-in-studeerruimte-maar-enkel-op-afspraak. Op maandag wordt om 11.00 uur een nieuwe week toegevoegd aan de kalender. Je kan maximum vier dagen per week reserveren. (over de verschillende locaties heen). Heb je je plaats toch niet meer nodig? Je kan zeker annuleren! Dat kan je via de bevestigingsmail die je kregen hebt na het reserveren, maar stuur zeker ook een berichtje naar de Giesbaargse Jeugd (via sociale media of op mail).

Je kan geen eten opwarmen, aangezien de keuken niet gebruikt kan worden. Er staan wel koelkasten om meegebrachte lunch fris te houden. Breng je eigen gebruiksmaterialen mee (bekers, tassen, borden, bestek …). In de studeerruimtes wordt niets voorzien. Je neemt het ook elke avond terug mee naar huis. Je komt studeren, blijf niet hangen als je klaar bent. Chillen is niet OK! De basisregels blijven van kracht: Hou overal anderhalve meter, was regelmatig je handen, en blijf thuis als je ziek bent.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *