Aalst herstart wekelijkse zaterdagmarkt op andere locatie…

Vanaf zaterdag 23 mei 2020 vindt er een afgeslankte versie van de zaterdagmarkt plaats op de parking Keizershallen. Omwille van corona werd de zaterdagmarkt sinds 21 maart 2020 geannuleerd. Nu de federale overheid deze maatregel heeft versoepeld, kunnen marktgangers opnieuw terecht in Aalst onder strikte veiligheidsvoorschriften. De federale overheid heeft op 13 mei 2020 richtlijnen gegeven over hoe de markten mogen georganiseerd worden. Zo zijn er maximaal 50 kramen toegelaten en gelden er extra veiligheidsvoorschriften. De stad heeft een plan uitgewerkt om de wekelijkse zaterdagmarkt tijdelijk in te richten op een deel van de parking Keizershallen. Er zullen enkel voedingskramen staan.

Er zijn zaterdag maximaal 333 marktbezoekers tegelijk toegestaan in de marktzone op de parking Keizershallen. Er worden 2 ingangen en 2 uitgangen voorzien. Dit maakt controle en monitoring van het aantal marktbezoekers mogelijk.  Aan de in- en uitgangen moet iedereen verplicht de handen reinigen met ontsmettende handvloeistof. Marktgangers zijn verplicht om een éénrichtingsparcours te volgen. De looprichting zal duidelijk zichtbaar zijn in de marktzone dankzij signalisatieborden.

De markt is bereikbaar via de ingang van de parking Keizershallen in de Beekveldstaat, daar bevindt zich zowel een ingang als een uitgang. Je kan de marktzone ook bezoeken vanuit het centrum via het Keizersplein. Er bevindt zich een ingang ter hoogte van onthaalcomplex Keizershallen. Terugkeren naar het centrum doe je via de uitgang aan de Kleine Kalfstraat/Kapiteintjesstraat.

Alle marktkramers zijn vooraf ingelicht over de veiligheidsvoorschriften. Alle personeel moet verplicht een mondmasker dragen. Marktkramers moeten ontsmettende handgel voorzien voor hun klanten én personeel en ze moeten markeringen aanbrengen aan de bedienzone en de wachtzone voor het marktkraam. Bovendien moeten ze hun klanten maximaal stimuleren tot contactloos betalen met de bankkaart.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *