Lokaal Bestuur Geraardsbergen maakt stedelijke sportinfrastructuur volledig rookvrij…

In het kader van ‘Generatie Rookvrij’ wordt de stedelijke sportinfrastructuur in Geraardsbergen volledig rookvrij gemaakt. Concreet gaat het over de Veldmuis, het Adriaansstadion en de sportzaal in Grimminge. Er wordt aan rokers gevraagd om op deze plaatsen niet meer te roken of enkel in de voorziene rookzones, uit het zicht van kinderen. In de kantine, kleedkamers en andere afgesloten ruimtes is roken wettelijk niet toegelaten. Buiten op de terreinen mag dat wel nog, terwijl veel kinderen en jongeren een groot deel van hun tijd daar doorbrengen. Het lokaal bestuur besliste daarom om het volledige terrein van de Veldmuis, het Adriaansstadion en de sportzaal in Grimminge rookvrij te maken. Voortaan mag er op deze locaties dus ook buiten niet meer gerookt worden.

De rookvuilbakken aan de ingang van de drie sportlocaties werden weggehaald. Zij krijgen een andere plaats in een voorziene rookzone, uit het zicht van kinderen. De drie locaties werden voorzien van signalisatiemateriaal van ‘Generatie Rookvrij’ en de rookzones zijn er duidelijk aangegeven. ‘Generatie Rookvrij’ is een initiatief van Kom op tegen Kanker en de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving die kinderen wil beschermen tegen tabaksverslaving. Door het rookvrij maken van plaatsen waar kinderen en jongeren vaak komen, willen ze kinderen rookvrij laten opgroeien.

Schepen van Sport Stephan De Prez: “Sporten en gezondheid gaan hand in hand. Daar hoort roken natuurlijk niet bij. Door niet meer te roken in het zicht van kinderen, worden zij beschermd tegen de verleiding om er zelf mee te starten. Het volledig rookvrij maken van onze sportinfrastructuur is dus een eerste mooie stap naar een rookvrije toekomst voor de volgende generaties”.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *