Lokaal Bestuur Denderleeuw presenteert jaarrekening 2020…

Bij de publicatie van onze jaarrekening staan we als organisatie even stil bij de prestaties van het voorbije jaar. Het document werd op de gemeenteraad van 29 april voorgelegd aan de raadsleden. Nu is de informatie ook raadpleegbaar voor het grote publiek: onze jaarrekening vind je op de gemeentelijke website en op onze Facebook-pagina of ons YouTube-kanaal kan je een kort filmpje bekijken met de verwezenlijkingen van het voorbije jaar. “De acties in de jaarrekening zijn gekoppeld aan onze vier strategische doelstellingen ‘Bouwen aan buurten’, ‘Iedereen mee’, ‘Zo is Denderleeuw’ en ‘Een sterk team tot jouw dienst’. Dit zijn de basispijlers van ons meerjarenplan 2020-2025 dat pas vorig jaar van start ging”, aldus burgemeester Jo Fonck. “Met onze jaarrekening zetten we onze realisaties van het voorbije werkjaar in de kijker. Als college van burgemeester en schepenen zijn we trots op heel wat grote en minder grote projecten die onze diensten in 2020 konden presenteren aan het grote publiek.”

2020 was uiteraard niet zomaar een jaar. Het coronavirus verraste iedereen en zorgde voor een zeer grote werkdruk bij tal van diensten. Heel wat onderdelen van onze dienstverlening moesten tegen het licht gehouden worden en aangepast aan steeds veranderende maatregelen: van de organisatie van noodopvang in de kinderopvang tot huisbezoeken door maatschappelijk werkers, van de organisatie van sportkampen tot een afhaalsysteem in de bib… Om onze gemeente zo veilig mogelijk door de coronacrisis te loodsen werd de ene na de andere actie opgezet: verdeling van mondmaskers voor alle inwoners (12+), oprichting van een triagepost en medewerking aan een schakelzorgcentrum, huis-aan-huis-verspreiding van bewonersbrieven met coronamaatregelen, voedselbedeling en verdeling pretpakketten, opzet hulpplatform Denderleeuw helpt, deurbezoeken/belrondes naar senioren en alleenstaanden, steunmaatregelen voor Denderleeuwse verenigingen, lancering van de campagne #ik(ver)kooplokaal met bijhorende website www.shopindenderleeuw.be, opstart digitale Denderleeuwbon, organisatie digitale events zoals seniorensportweek, voorleesuurtjes, Sinterklaas en Réveil, uitbreiding terraszones, coronaproof aanbod van Cultuur Carrousel, Plein Air, speelpleinwerking…, organisatie digitale vergadering bestuursorganen, ondersteuning bij extra laptops voor afstandsonderwijs…

Realisaties uit het meerjarenplan Naast alle corona-inspanningen slaagden onze medewerkers er in ook heel wat actielijnen uit het meerjarenplan op te leveren of op de rails te zetten: • de ingebruikname van het nieuwe gemeentemagazijn en de lokale brandweerpost op de site Veldstraat • de afwerking van het nieuwe Koopwarenplein • de invoering van het circulatieplan in de stationsbuurt • de lancering van het werken op afspraak met campagne ‘Tot uw dienst in 1-2-3’ • de opstart van een klimaatmedewerker voor de uitvoering van ons klimaatplan & samenkomst van de eerste Klimaatraad • de eerste wekelijkse markt in Welle • het nieuwe recreatieaanbod van The Outsider op de Dender • de visievorming met participatie van onze inwoners voor het nieuwe Vrijetijdshuis 2/2 • het gemeentelijk infoblad in een nieuw kleurrijk jasje • de herinrichting speel- en ontmoetingsplein Braamland • de invoering van een centraal aanmeldingssysteem voor onze basisscholen • nu ook buurtopbouwwerker voor wijk Landuit • opfleuring van het straatbeeld met extra bloemenmanden • herinrichting veiliger en groener schoolomgeving Kerkstraat Welle • de opstart van lokale renovatietrajecten met persoonlijke begeleiding & ontzorging voor inwoners • … “

En zo kunnen we nog even doorgaan met de realisaties van het afgelopen jaar, naast de dagelijkse werking en het weerkerend beleid op iedere dienst”, valt schepen van Financiën Sofie Renders in. “Het zijn onze medewerkers die deze verwezenlijkingen stuk voor stuk op hun naam mogen schrijven. Dankzij hun bekwaamheid, inzet en betrokkenheid dragen ze onmiskenbaar bij aan het creëren van een ‘Denderleeuw in beweging’ én een gemeente waarin we onze schouders hebben gezet onder de aanpak van één van de grootste gezondheidscrisissen uit de recente geschiedenis. Daarvoor willen we hen oprecht bedanken, net als de vele vrijwilligers die zich ook in het voorbije jaar in tal van domeinen hebben ingezet.”

Schepen van Organisatie Andy Depetter vult nog aan: “Wie graag nog eens onze hoofddoelstellingen uit het meerjarenplan 2020-2025 en de specifieke acties op onze planning naleest, nodig ik uit een kijkje te nemen op www.denderleeuw.be/meerjarenplan. Zo krijg je een duidelijk zicht op de concrete ambities die we in het belang van onze inwoners hebben voor deze beleidsperiode. Ook voor 2021 kunnen we intussen alweer een aantal checks afvinken in ons plan, ondanks de zeer grote flexibiliteit en inzet die we momenteel vragen aan medewerkers voor onder meer de bemanning van het vaccinatiecentrum en callcenter in Aalst. Dit verdient ons respect en onze waardering!”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *