HOGENT Stadscampus Aalst breidt zijn opleidingsaanbod uit…

HOGENT breidt in september 2021 het opleidingsaanbod van Stadscampus Aalst uit. Naast de graduaten Programmeren en Systeem- en netwerkbeheer, wordt bovendien het graduaat Accounting administration voortaan ook in dagonderwijs aangeboden. Daarmee speelt HOGENT in op de krapte op de arbeidsmarkt in regio Aalst. De drie graduaten leiden immers naar een knelpuntberoep. Bovendien bieden ze een opstap voor een vervolgtraject naar een professionele bachelor. Nabijheid, directe inzetbaarheid en doorgroei op het vlak van leermogelijkheden zijn dan ook unieke troeven van HOGENT Stadscampus Aalst.

De arbeidsmarkt heeft grote nood aan zowel IT-profielen als aan accountants. De accountant is met voorsprong de meest gevraagde beroepsgroep binnen de financiële functies en prijkt al geruime tijd op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB. Door het graduaat Accounting administration niet alleen in avond/weekend- maar ook in dagonderwijs aan te bieden, richt HOGENT zich, naast personen met een zekere werkervaring die zich willen heroriënteren, expliciet naar de 18-jarigen die uitstromen uit het secundair onderwijs. Zij kunnen via de tweejarige graduaatsopleiding snel doorstromen naar de arbeidsmarkt of naar een flexibel vervolgtraject waarmee ze een diploma van professionele bachelor in het bedrijfsmanagement kunnen behalen. Die opleiding wordt eveneens in Aalst aangeboden, zowel in campus- als in afstandsonderwijs.

Ook de IT-gerichte graduaatsopleidingen Programmeren en Systeem- en netwerkbeheer bieden een antwoord op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB. Ze garanderen daarnaast een vlotte doorstroming naar de bacheloropleiding Toegepaste informatica (TI) via een verkort traject. Studenten TI kunnen ook gemakkelijk terugschakelen. De bacheloropleiding Toegepaste Informatica is al jaren een zekerheid in het aanbod op  Stadscampus Aalst, die bijgevolg beschikt over de professionele infrastructuur die IT-opleidingen vereisen. Bovendien geven nogal wat lectoren les in zowel de bachelor- als de graduaatopleiding, wat de complementariteit van de opleidingen ten goede komt.

Het grote verschil tussen beide is dat de graduaten zeer praktisch gericht zijn. Een derde van de opleidingstijd bestaat uit werkplekleren o.a. bij  bedrijven uit de Aalsterse regio en de opleidingen zetten onmiddellijk in op specialisatie, terwijl de bacheloropleiding vertrekt van een bredere basis en een aantal meer algemene en meer theoretische vakken omvat. Zoals de graduaatsopleiding Programmeren als Systeem- en netwerkbeheer kunnen in dag- of avondonderwijs en deels online gevolgd worden. Voor de avondopleiding vindt ruim de helft van de lessen online plaats, via streaming. Die lessen worden ook opgenomen waardoor studenten ze dus uitgesteld kunnen volgen, wat extra flexibiliteit biedt. Eventueel kunnen dag- en avondonderwijs ook gecombineerd worden. Studenten kunnen dus een traject op maat samenstellen.

Bovenop deze troeven vormt de stadscampus zelf een bijkomend pluspunt: de site in de Arbeidsstraat is een vrij kleine en gezellige campus, die sterk inzet op nabijheid en lokale verankering. Die kleinschaligheid laat toe om in beperkte groepen te werken, wat een meer interactieve aanpak en persoonlijke begeleiding mogelijk maakt. Doordat de campus intensief samenwerkt met het bedrijfsleven in en om Aalst kunnen studenten bovendien werkplekleren dicht bij huis. Zo combineert Stadscampus Aalst kwaliteitsvol onderwijs met leren in een vertrouwde omgeving.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *