Livestreaming gemeenteraad Haaltert in vragenhalfuurtje…

Sinds de gemeenteraden terug fysiek kunnen doorgaan, worden deze klaarblijkelijk in de gemeente Haaltert niet langer gestreamd via het internet. Dit terwijl het live-streamen van gemeenteraden meer en meer de norm wordt in andere steden en gemeenten, los van het corona-verhaal. Haaltenaren die kleine kinderen hebben, niet over een auto beschikken, tot laat werken, … hebben op deze manier geen mogelijkheid om de gemeenteraad bij te wonen. Mijn concrete vraag luidt aldus als volgt, zegt Jens Van der Kelen. “Zou het mogelijk zijn van het live-streamen van de gemeenteraden een vaste mogelijkheid te maken? Los van de coronacrisis of andere omstandigheden dewelke het fysiek samenkomen van de gemeenteraad zouden bemoeilijken,” vraagt Jens.

Dit is een vraag die eerder ook al eens gesteld werd door de mensen op onze redactie. Op die manier hoeft de wakkere burger zich hiervoor niet meer te verplaatsen, en blijft hij toch op de hoogte van de goedgekeurde of weggestemde agendapunten.

Het schept ook een beeld van de politici, wie op de gemeenteraad zijn mond durft open te doen, en of het wel nog nut heeft om op meelopers te stemmen. Jens Van der Kelen zal deze vraag ook in eigen persoon stellen tijdens het vragenhalfuurtje voorafgaand aan de eerstkomende gemeenteraad op maandag 27 juni 2022.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *