Liberalen & Erembodegemse handelaars en verenigingen plaatsten kleurrijke boekenkastjes…

Open Vld Aalst werkte samen met enkele Erembodegemse handelaars en verenigingen een mooie initiatief uit. Er werden namelijk meerdere boekenkastjes geplaatst, waar iedereen gelijke kansen krijgt om een boek te kunnen lezen. Voor ons als liberaal is “gelijke kansen aan de start” een basisprincipe; iedereen dient aan de start evenveel krediet te hebben en te krijgen, zeggen Tine Mertens & Lindsay Temmerman als voorzitter & ondervoorziter van Open Vld Aalst. Als we uitgaan van de allereerste start, dan denken we aan de kinderen. We weten helaas allemaal dat voor veel kinderen die start niet altijd zo evident is, noch in de gezinssfeer noch op school. Soms is de levensweg al van bij de start geplaveid met hindernissen, en is het moeilijk om uit die vicieuze cirkel een uitweg te vinden.

Die uitweg zit heel vaak in je leerpad, het vinden van de voor jou juiste school, het  ontmoeten van die ene leerkracht die in je gelooft, het vinden van dat ene boek dat je inspireert en motiveert… Die “kleine” maar zo belangrijke dingen die je kansen in je latere leven zoveel beter maken. Waar we met de lege brooddozen-actie mee strijden tegen hongerige magen in de klas, willen we met onze actie van de boekenkastjes meehelpen kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier intellectueel te triggeren.

Al is het maar één kind dat via deze kastjes een boek vindt dat inspireert, aanzet tot doorzetten of leren lezen dan is dat één kind gewonnen in de maatschappij. “We contacteerden het buurtcomité Vrienden van de Vredestraat of zij in hun gezellige straat ook zo een boekenkastje voor kinderen wilden omhoog hangen,” zegt Tine Mertens.

Dit klonk als muziek in de oren van de bewoners en een ketting van vrijwilligers schoot in gang. Buurman Danny verstevigde en beschilderde het aangeboden kastje en maakte er een waar kunstwerk van. Vele buren boden spontaan boeken aan en buurvrouw Dorien wil zelfs ons kastje via sociale media een eigen leven geven en bijvoorbeeld af en toe de boekenlijst publiceren. Een geslaagde samenwerking van deze buurt en met steun van onze lokale mensen van Open VLD. Maar dat Erembodegem een warme gemeente is, bleek toen ook AD Delhaize, Ouderraad LP Boonschool en het Burgerplatform Erembodegem spontaan aanboden om ook een boekenkastje te plaatsen. Wij wensen hun zeer veel succes met de verderzetting van dit project.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *