Levensvreugde scholen gestart met naschoolse opvang…

Op woensdag 15 november zijn de Levensvreugde scholen gestart met een pilootproject waarbij in samenwerking met stad Aalst een naschoolse opvang voor een beperkt aantal kinderen van de school wordt georganiseerd. Even wat meer uitleg over ontstaan van dit pilootproject. In het schooljaar 2022-2023 werd een traject opgestart om de noden rond buitenschoolse opvang voor Aalst in kaart te brengen. I.s.m. VVSG in het kader van Jong in de buurt, werd specifiek ingezoomd op de doelgroep van kinderen en jongeren met specifieke zorgbehoeften, dit omdat zij vaak uit de boot vallen bij het regulier vrijetijdsaanbod.  Om op langere termijn een kwalitatief aanbod aan opvang te kunnen creëren voor deze doelgroep engageerde onze school zich deel te nemen aan dit pilootproject waarbij voorlopig enkel wordt ingezet op opvang op woensdagnamiddag voor max. 18 kinderen.

Vandaag, resp. woensdag 15 november, starten we op met 9 kinderen van verschillende leeftijden. Er werd door de school een selectie gemaakt op basis van verschillende criteria waarbij we voorrang geven aan de kinderen met de grootste nood aan opvang. We kunnen momenteel beroep doen op 2 enthousiaste begeleiders die deze opvang in goede banen zullen leiden maar omdat we de opvang graag voor meer kinderen willen openstellen, zijn we nog op zoek naar een 3de begeleider. (zie website/FB pagina van de school voor meer info). Met een derde begeleider kunnen we het aantal kinderen verhogen en meer op maat van de kinderen werken.

Wij hopen dat we met deze opvang een kwaliteitsvol aanbod kunnen bieden aan de kinderen en ouders die er het meeste nood aan hebben met aandacht voor een duidelijke structuur, een aanpast pedagogisch aanbod, tijd om te rusten of ontprikkelen, tijd voor snack en verzorging, enz. Na evaluatie zal bekeken worden of we dit aanbod kunnen bestendigen en/of uitbreiden naar de toekomst. “We hopen dan ook dat de opvang een succes wordt en wie weet mits een extra duwtje in de rug van stad Aalst uitgebreid kan worden,” voegt Joke Van De Sype er nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *