Leerlingenraad Karmelieten trekt fairtradekar op gang!…

Het heeft eventjes geduurd – maar op maandag 12 november was het dan zover… Een fairtrade in combinatie met een 11.11.11-stand, vond zijn intrede op de vernieuwde speelplaats van het Karmelieten. Het zal iedereen (hopelijk) al opgevallen zijn dat als je Geraardsbergen binnen rijdt, er een oranje bordje toegevoegd is aan het officiële gemeentegrensbord… Sinds vorig jaar ‘menen ook wij het’ en zijn we, dankzij een hele reeks initiatieven, officieel fairtradegemeente geworden. Voor diegenen die nu de wenkbrauwen fronsen; je weet wel ‘fair trade’; eerlijke handel – eerlijk loon naar eerlijk werk, ook bij ‘t Karmelieten!

Vanuit de Noord-Zuid Koepel is de voorbije jaren hard gewerkt om zowel lokale handelaren, horeca, winkelketens, stadsdiensten, verenigingen en scholen warm te maken om meer vanuit het fairtrade- gedachtegoed te handelen en ook fairtradeproducten op te nemen in hun aanbod. Je herkent ze eveneens aan datzelfde oranje bordje – ‘zij menen het ook!’ Wist je dat er trouwens een heuse Giesbaargse fairtradekaart gemaakt is van alle handelszaken die fairtradeproducten in hun aanbod hebben?

Dat een dergelijk initiatief niet stopt bij het behalen van een ‘nationale erkenning’, mag voor zich spreken. “De jeugd is de toekomst” is een gezegde veel ouder dan de straat en geldt uiteraard ook voor dit thema. Vanuit de leerlingenraad van het Karmelieten werd het initiatief op poten, of beter wieltjes, gezet om de vraag naar gezondere en faire tussendoortjes op onze school in te voeren. Bij wijze van ‘proef’ werd een klein marktje gedurende 2 middagen opgesteld dat zichzelf binnen het half uur zo goed als uitverkocht! Een groot succes dus – en smaakt naar meer… Directeur Karll Roeland zag dat het goed was en gaf ondertussen zijn principeakkoord om een vaste fairtradestand op te starten.

Het initiatief kwam er in samenwerking met de Noord-Zuidkoepel van Geraardsbergen, Oxfam Wereldwinkel, 11.11.11 en de leerlingenraad van het Karmelieten.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *