Fluorescerende rugzakjes in het verkeer…

Voor het derde jaar op rij schenkt de stad Aalst aan alle leerlingen van het eerste leerjaar in Groot-Aalst fluorescerende rugzakjes. Zo kunnen een 1 260-tal leerlingen zich deze winter op een zichtbare en veiligere manier in het verkeer verplaatsen. In het kader van de ‘Aalst ontknoopt’-campagne rond het nieuwe mobiliteitsplan werkt de stad verschillende acties uit om zoveel mogelijk mensen op een veilige manier op de fiets te krijgen. Een groot deel van deze acties focust op kinderen. Naast goede fietsverlichting helpt het dragen van fluorescerende accessoires om de zichtbaarheid van fietsende kinderen te verhogen. Daarom schenkt de stad voor het derde jaar op rij een gratis fluorescerend rugzakje met het logo van de ‘Aalst ontknoopt’-campagne aan alle leerlingen van het eerste leerjaar in Groot-Aalst.

Een kind met gewone, donker gekleurde kledij wordt pas opgemerkt op een afstand van 20 meter. Een personenwagen die aan een snelheid van 50 km/uur komt aangereden heeft echter een 35-tal meter nodig om te stoppen en kan dus niet meer op tijd remmen. Wie fluorescerende accessoires draagt, is maar liefst 6 keer zichtbaarder in het verkeer en wordt dus opgemerkt op een afstand van 120 meter!

De leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Anna kregen gisteren als eersten hun fluorescerend rugzakje overhandigd. Alle andere kinderen van het eerste leerjaar zullen deze week ook een rugzakje ontvangen via de scholen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *