Ledenaar Dieter Roelandt is Belgisch kampioen Run & Bike…

Eind vorige week vond in het Waalse Dour (Henegouwen) het Belgische kampioenschap Run & Bike plaats. Run & Bike is een uitdaging voor duo’s bestaande uit een biker en een loper. Zij leggen samen het parcours af en mogen onderweg onbeperkt wisselen van functie. Ledenaar Dieter Roelandt (32) aangesloten bij MDS/Food Clinic Team en met roots uit het naburige Papegem en partner Laurens Schockaert uit Wemmel slaagde erin om de Run & Bike wedstrijd naar hun hand te zetten en de Belgische driekleur te veroveren.

“Het was de eerste keer dat we zo een wedstrijd deden. Zowel ikzelf als Laurens hebben dit nog niet zo vaak gedaan. Maar omdat dit een BK was, hebben we er ons samen op toegelegd en meteen werd het onze eerste overwinning”, begon Dieter Roelandt zijn verhaal. “We liepen tot halfweg samen aan de leiding met een ander duo. Op drie kilometer van het einde hebben we een stevige versnelling geplaatst om dan met dertig seconden voorsprong het verschil te kunnen maken. We liepen en reden onze wedstrijd in 45 minuten. Het duo dat als derde binnen kwam eindigde op drie minuten”, aldus Dieter Roelandt.

In de wereld van duatlon en triatlon is Dieter zeker geen onbekende meer. Met zijn tweede wedstrijd van het seizoen kon hij zich meteen laten kronen tot Belgisch kampioen Run & Bike. Vorige week behaalde hij een verdienstelijke tweede plaats op de trail in Kluisbergen. “Ik heb mij vorig jaar kunnen kwalificeren door het  WK Triathlon Team Relay in Samorin (Slowakije) dat plaatsvindt in mei dit jaar. De doelstelling voor dit WK is het podium te kunnen behalen in deze categorie. Als voorbereiding op dit WK staat in april de marathon van Namen op mijn programma. Verder staan er komende zomer enkele duathlons en triatlons in eigen land op mijn schema. Ik kijk alvast uit naar het WK en hopelijk kan ik mijn verwachtingen waarmaken”, besluit een gemotiveerde Dieter Roelandt. Wij wensen hem alvast veel succes toe!

(Foto: Dieter Roelandt)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *