KT Aalst laat zich opmerken op BK tumbling!…

KT Aalst laat zich opmerken op het Belgisch Kampioenschap (BK) tumbling! 4 medailles voor Tumblingteam Aalst op het Belgisch kampioenschap! Op zaterdag 27 mei vond het Belgisch Kampioenschap Tumbling plaats in Brugge. Het tumblingteam van KT Aalst nam er deel met 13 A- gymnasten en haalden er maar liefst 4 medailles binnen! ij de 12 jarigen sprong Jinte Vermeulen twee knappe reeksen (5de plaats), Anna Decapmaker, Nia Vander Mijnsbrugge en Eloïse Van Sande werden respectievelijk 8ste, 9de en 12de. Bij de 13-14 jarigen meisjes werd het een spannende strijd! Uiteindelijk behaalden Sien Stessens en Esmée Van den Steen een gezamenlijke eerste plaats en dus een gedeelde Belgische titel! Jade Verleysen behaalde een 9de plaats en  Kato Heymans een 13de plaats. Bij de jongens viel Leandro Willems net naast het podium met een 4de plaats.

In de categorie 15-16 jarigen meisjes behaalde Amy De Lil knap zilver in een hoogstaande competitie. Olivia Van Der Straeten werd 5de en Amber Asselman 7de. In de categorie seniores was de pasnning te snijden! Verschillende meisjes trachtten de WK-norm te springen en tegelijk een medaille te behalen. Sara Neyrinck (18 jaar) kon het hoofd koel houden, sprong de gevraagde norm en behaalde een zilveren medaille.

Trainster Natalie De Neef: “Verschillende gymnasten sprongen de gevraagde norm voor de World Age Group Competitions in Birmingham (GBR) in november. Sara sprong als jonge snaak in haar categorie ook de WK-norm. Het is echter nog afwachten op definitieve selecties. We zijn blij met de mooie prestaties van al onze gymnasten. Esmée bijvoorbeeld behaalde dit seizoen niet alleen de provinciale titel maar werd ook Vlaams én Belgisch kampioen. Dat bewijst dat we goed bezig zijn!”