Zomerschool Aalst zoekt ook voor dit jaar vrijwilligers!…

Ook dit jaar organiseert de stad Aalst samen met Broeiklas vzw Zomerschool Aalst tijdens de zomervakantie. Deze bestaat uit twee initiatieven: Rekenbubbels van 10 tot en met 21 juli 2023 en Taalbubbels van 24 juli tot en met 4 augustus 2023. Hiervoor worden er nog vrijwilligers gezocht. Rekenbubbels is gericht op kinderen van de 3de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar met een overbrugbare leerachterstand voor rekenen, die in Aalst wonen of naar school gaan. Taalbubbels is een speels taalkamp dat wordt georganiseerd voor anderstalige kinderen en jongeren van de 3de kleuterklas tot en met het 6de middelbaar, die in Aalst wonen of er naar school gaan.  Voor de begeleiding van deze kinderen doet Zomerschool Aalst steeds een beroep op vrijwilligers en dat is dit jaar niet anders.

Zomerschool Aalst geeft deelnemers de kans om de school- of taalachterstand in te halen tijdens de zomervakantie. Er wordt spelenderwijs ingezet op rekenen of taal, met daarnaast een verrijkingsaanbod dat onder andere bestaat uit muziekworkshops, kookactiviteiten, sport en spel, knutselen, uitstappen …

Zie jij jezelf deze activiteiten mee helpen voorbereiden en begeleiden en beschik je over een sociaal/pedagogisch diploma of ben je daarvoor in opleiding? Of wil je je graag inzetten voor de animatie van de kinderen tijdens pauzemomenten en steek je graag de handen uit de mouwen voor praktische ondersteuning? Neem dan zeker contact op met de respectievelijke coördinatoren via contact@broeiklas.be voor Rekenbubbels of inburgering@aalst.be voor Taalbubbels, of bekijk de vacatures op online platform Give a Day. Je geeft zelf aan bij welke leeftijdsgroep jij je het meest comfortabel voelt.
Zo kom je in een enthousiast team terecht, krijg je elke dag lunch en drankjes, ontvang je een vrijwilligersvergoeding van 40 euro/dag en ben je een mooie ervaring rijker.

Meer info: via inburgering@aalst.be of 053 77 93 00.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *