Koop tijdens carnaval Oilsjt je drinkbeker ter plaatse op café…

Verantwoord feesten, dat betekent ook: minder afval produceren. Omdat Aalst Carnaval een evenement is dat wordt georganiseerd door een lokaal bestuur, zijn wegwerpbekers verboden. Dat is Vlaamse wetgeving. Om het goede voorbeeld te geven en om de horeca te helpen om af te stappen van wegwerp, liet de stad 10 000 herbruikbare bekers maken in de carnavalshuisstijl. Deze zijn vanaf vandaag te koop in de deelnemende horecazaken en in het toeristisch info-kantoor. Elke horecazaak in Aalst die de deuren opent tijdens Aalst Carnaval krijgt – tot zolang de voorraad strekt – de kans om de bekers te koop aan te bieden in de aanloop naar of tijdens de carnavalsdagen. 12 horecazaken in het centrum deden dat al, maar een bestelling plaatsen kan nog tot 31 januari via de Dienst Economie van de stad.

Burgemeester Christoph D’Haese: “Na 3 jaar kunnen we opnieuw carnaval vieren. Als lokaal bestuur zetten we alles op alles om er een topeditie van te maken. Deze herbruikbare carnavalsbeker, in de nieuwe huisstijl van Aalst Carnaval, past perfect in dat plaatje. Er is grote interesse vanuit de carnavalswereld en dat maakt hem nu al tot een felbegeerd collectors-item. Bovendien steunen we hiermee ook de lokale horeca, waar je de beker met lanyard kan kopen voor de prijs van 5 euro.” De beker is vanaf vandaag (vrijdag 27 januari) te koop in de deelnemende horecazaken en carnavalswinkels. Je kan deze herkennen aan de bijhorende poster. Feestcafé De lawine, Kultuurcafé De Gaadvis, The Chaplin, Café Het Paviljoen, Café Dug Out, Den Heiligen Gheest, De Kleine Beurs, Café ’t Ajuintje, ’t Frituurke, Ammy’s Thai Cuisine, Ellis, Café Soleil en Las Fiestas geven alvast het goede voorbeeld, maar de stad hoopt dat nog andere horecazaken bij het initiatief aansluiten. Een stuk van de inkomsten vloeit terug naar de deelnemende zaken.

Ook in het toeristisch info-kantoor kun je voor een beker terecht. Wie zijn carnavalspint graag in stijl drinkt en de lokale horeca wenst te steunen, weet dus waarnaartoe. De beker kost 5 EUR, inclusief een lanyard om de beker gemakkelijk cafeiken-incafeiken-uit mee te nemen tijdens de feest driedaagse. Schepen van Economie Katrien Beulens: “We kennen allemaal beelden van de grote afvalberg met ettelijke wegwerpbekers van carnaval en hier kunnen we samen wel degelijk iets aan doen. Dus waarom geen carnavalsbeker rond je hals voor je tocht tussen en in de cafeetjes? Of gewoon de herbruikbare bekers van de horecazaken telkens weer inleveren en niet weggooien. We steunen alvast de horeca om dit mee mogelijk te maken.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *