Koninklijke Turnkring van Aalst scoorde goed op French Cup…

Afgelopen weekend namen enkele tumblinggymnasten van de Koninklijke Turnkring van Aalst deel aan de French Cup, een internationale wedstrijd met alle topgymnasten uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Portugal, Israël… In 1996 nam Natalie De Neef deel aan het WK in Vancouver (Canada). Sara treedt dus in haar voetsporen. Sara Neyrinck (18) sprong er een zeer sterke wedstrijd en schreef er geschiedenis door zich als tweede Aalsterse gymnaste te selecteren voor een Wereldkampioenschap tumbling voor seniores!  Ze zal België vertegenwoordigen op het WK tumbling, dat plaats vindt in Birmingham (GBR) van 8 tot 12 november 2023.

Ook de jongere Aalsterse gymnasten deden het schitterend, met onder andere een BRONZEN medaille voor Anna De Capmaker (11-12 jaar meisjes) in haar eerste internationale wedstrijd. Esmée Van den Steen (14), Kato Heymans (14) en Sien Stessens (13) traden samen aan in de categorie 13-14 jaar, en ook daar werden knappe reeksen neergezet. Met een nieuwe 1ste reeks en een klein foutje in de 2e reeks eindigde Esmée op plaats 12. Kato en Sien behaalden beide de finale waar Kato op een knappe 5e plaats eindigde en Sien de GOUDEN medaille mee naar huis nam.

Ook in de categorie 15-16 jaar had KT Aalst twee ijzers in het vuur. Amy De Lil (15) eindigde knap 6de in de voorronde, echter door de “2 atleten per land regel” mocht ze niet meer aantreden in de finale. Amber Asselman (16) behaalde een 5de plaats in de voorronde en wist zich wel te plaatsen voor de finale. Zij zette er een knappe prestatie neer die resulteerde in een 4de plaats. Amber, Amy, Esmée en Anna selecteerden zich eerder dit seizoen voor de WAGC (WK voor jongeren) dat doorgaat van 15 tot 19 november in Birmingham.