kandidaten Vooruit bovenlokale verkiezingen…

Dinsdag hebben de leden op het congres in Gent de lijsten voor de bovenlokale verkiezingen goedgekeurd. Vanuit Vooruit Aalst nemen vier kandidaten deel aan die verkiezingen. Huidig federaal parlementslid Anja Vanrobaeys staat op de 2de plaats voor de Kamer. “Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen en de steun van onze leden. De voorbije vijf jaar heb ik me hard ingezet voor gewone werkende mensen. Met hogere lonen en pensioenen, de automatische index en een uitbreiding van het geboorteverlof. Maar het werk is niet af. Nog steeds moeten mensen elke dag opboksen tegen hoge prijzen in hun winkelkar, tegen stijgende facturen en tegen multinationals die hun prijzen opdrijven. Die 2de plaats geeft me de kans het werk voort te zetten. Zodat wie elke dag keihard zijn best doet, opnieuw kan rekenen op meer koopkracht, een eerlijk loon en deftig pensioen.”

Op de lijst krijgt ze het gezelschap van lokaal lijsttrekker Ann Van de Steen die op de 5de plaats staat voor de Kamer. “Het is belangrijk dat Aalst ook een stem heeft in Brussel,” zegt Ann Van de Steen. “Als advocate weet ik hoe cruciaal een goed werkende justitie is voor een veilige stad.”

Gemeenteraadslid Sam Van de Putte staat op de 9de plaats voor het Vlaams parlement. “Zaken die vroeger gewoon waren, gaan plots niet meer. Die stilstand willen we doorbreken. Zodat mensen opnieuw een bushalte hebben, maar ook een plek in de kinderopvang, een betaalbare woning en kwaliteitsvolle zorg.”

Vooruit mikt ook op nieuw jong talent. Nieuwkomer Stephanie Ngongo staat op de 6de plaats voor het Europees parlement. “Als medewerkster van onze Vooruit-schepen in Sint-Joost-ten-Node weet ik als geen ander voor welke uitdagingen we staan. Ik wil niet dat extreemrechts onze stad de grond inpraat. Wij gaan uit van de kracht van mensen, niet van hoe hij of zij eruitziet of van welke afkomst hij of zij is. Iedereen moet gelijke kansen krijgen. Dat is de basis van ons verhaal. Problemen mogen we ook niet uit de weg gaan.”

“Onze lijst bestaat uit vaste waarden, maar ook uit nieuw talent. We zijn ervan overtuigd dat we samen een goed resultaat kunnen neerzetten. Samen maken we het verschil voor de gewone mensen. Voor onze koopkracht, onze gezondheid en onze jongeren. Dat is wat wij socialisten doen,” besluit Vanrobaeys.

De Federale Kamerlijst voor Oost-Vlaanderen wordt getrokken door huidig Vooruit-fractieleider Joris Van den Broucke. Freya Van den Bossche zal de Vlaamse lijst trekken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *