Kandidaten voor Prins Carnaval 2024 officieel voorgesteld…

Het is officieel: drie kandidaten zullen op 7 oktober strijden om de titel van Prins Carnaval 2024. De kandidaturen van Stijn Van der Heyden, Timothy Persoons en Vincent Van Caekenberghe werden op maandag 22 mei  goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen. Vanaf nu kan de kiescampagne pas echt losbarsten. ‘Stijntjes’, ‘Timo’ en Vincent kregen deze avond tijdens een eerste praktische vergadering met de stad hun kandidatenlint overhandigd. Wie zal Yordi Ringoir opvolgen als Prins Carnaval? Die vraag houdt de carnavalisten de komende maanden nog in de ban. Vandaag staat wel vast dat het één van deze drie kandidaten wordt: Stijn Van der Heyden, Timothy Persoons en Vincent Van Caekenberghe dienden hun kandidatuur in en kunnen de juiste papieren voorleggen. In het belfort werd het drietal getooid met een officieel kandidatenlint. Uiteindelijk zal één van hen het lint op 7 oktober 2023 mogen inruilen voor het lint van Prins Aalst Carnaval 2024.

Wat vorig jaar een primeur was, bleek al snel een succesformule die dit jaar opnieuw wordt herhaald: de verkiezing van Prins Carnaval vindt ook nu weer plaats in oktober op de Grote Markt. Stijn, Timo en Vincent zullen het publiek voor zich proberen te winnen tijdens een show. Stijn zal die avond de spits afbijten. Daarna treedt Timothy op en Vincent brengt als laatste zijn show. We tellen af naar de verkiezing op 7 oktober. Vooraf zullen ze zich al mogen bewijzen tijdens een kennisproef over Aalst en over carnaval.

De komende maanden draaien de campagnemolens op volle toeren: tussen het creëren en repeteren van hun shows door, bezoeken de kandidaten Prins Carnaval veel carnavalsgerelateerde activiteiten. Wat de drie kandidaten met elkaar gemeen hebben? Een groot hart voor Aalst Carnaval en de prinsenscepter als jongensdroom. Maar verder varen de drie mannen vooral hun eigen koers. We stellen de kandidaten en hun ambities kort aan je voor.

Stijn Van der Heyden (alias ‘Stijntjes’) is 41 jaar, verloofd en vader van twee dochters. Hij werkt als adjunct-hoofdverpleegkundige urgentiedienst OLV-ziekenhuis Aalst/Asse. Hij is ook voorzitter van carnavalsgroep LossendeirDeVeirdeirDeir en zingt bij Ewa Bekost. Stijn doet dit jaar een gooi naar de prinsentitel, 50 jaar na zijn vader Antoine. Stijn: “Ik wil me vooral inzetten op het behoud van tradities, aangevuld met humor, creativiteit en vooral plezier. Ook voor oude carnavalsmuziek moet plaats blijven. En waarom geen Oilsjterse les op de scholen geven? Verder maak ik er een punt van om carnaval carnaval te laten blijven, zonder al te veel regeltjes. Laten we het vooral volks houden, zoals de parapliekeskeiremis in de Koolstraat met optredens als onderdeel van mijn campagne. Daarnaast wil ik me ook inzetten voor kwetsbare groepen, want iedereen verdient een carnavalsfeest.”

Timothy Persoons (alias ‘Timo’) is 39 jaar, getrouwd met Stefanie en vader van een tweeling. Hij werkt als Key Accountmanager bij Kärcher Municipal. Hij stelt zich kandidaat nu zijn carrière als doelman in het competitievoetbal erop zit. Hij is lid van akv De Zwiejtzoel’n. Timothy: “Carnaval is een feest van iedereen en ook dat moet blijven. Toch vind ik dat de spot en satire moet blijven bestaan, ondanks de gevoeligheden. Hou daarom carnaval als de ideale uitlaatklep om 3 dagen te lachen met alles en iedereen, steeds respectvol, om daarna terug mooi in het gareel te lopen. Stel dat ik prins word, dan wil ik ervoor zorgen dat de connectie tussen de carnavalisten en de stad optimaal is. Anderzijds wil ik ook wel inzetten op het besef dat carnaval properder kan worden gevierd. Er is gewoon veel te veel afval aanwezig in de stad dat er gewoon niet hoort. Als we ons daar bewust van worden, dan wordt het voor de koisploeg ook aangenamer werken. Ik werkte vorige editie op carnavalsmaandag met hen mee. Voor hen doe ik mijn hoed af.”

Vincent Van Caekenberghe is 39 jaar, is getrouwd met Karlien en papa van een zoon en een dochter. Hij werkt als projectleider bij een schildersbedrijf. Hij is lid van de carnavalsvereniging Beschomt en werkt achter de schermen mee bij de Prinsencaemere. In feite was zijn kandidatuur al voor 2022, maar corona gooide roet in het eten. Vincent: “Ik probeer vooral een campagne te voeren waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Ik zie dat de stijl en dynamiek van de stad en onze carnaval aan het moderniseren zijn en je kan dan als prins niet achter blijven. Dat betekent: het uithangbord zijn van de stad en onze carnaval, laten zien dat wij open staan voor iedereen en dat iedereen welkom is. Op die manier de stad promoten én klaarmaken voor de toekomst, daar wil ik mij persoonlijk voor inzetten. Dat doe ik trouwens nu al. Want zeg nu eerlijk: wij hebben de mooiste en grootste carnaval, die wij volledig zelf dragen met de groepen en de steun van de stad. Dat mag niet verloren gaan.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *