Kaarten zijn uitgedeeld in de ajuinenstad…

Deze morgen werd in Aalst de nieuwe coalitie en het bestuursakkoord voor de komende legislatuur voorgesteld. Het gaat om 271 punten in 56 blz. (waarvan 55 blz over beleid en 1 blz over mandaten). Er staat het een en het ander op de agenda. Aalst wordt doorheen de tekst duidelijk gedefinieerd als een Vlaamse stad met een authentiek karakter. Ook de identiteit van de deelgemeenten wil men behouden en versterken. Ten tweede investeert men verder in de vernieuwing van de stad (Tragel, Gendarmerie, heraanleg Grote Markt,…) maar houd men de uitgaven absoluut onder controle. Geen belastingverhoging. Ten derde komt er een Cel Bestuurlijke Handhaving om diverse problemen beter aan te pakken met het oog op openbare rust, veiligheid en bestrijding van overlast. Er komen ook meer politieagenten en een nieuwe veiligheidskazerne. Zerotolerantie tegen drugs: preventie, repressie en nazorg.

De neutraliteit van dienstverlening en ambtenaren wordt nog beter verankerd. Strikte toepassing van de wetgeving inzake vreemdelingen. Geen multiculti maar integratie in onze samenleving: kennis van het Nederlands en respecteren van onze omgangsvormen en cultuur. We geven kansen op integratie, maar die moeten ook gegrepen worden. Op de Pupillensite komt er een museum over geschiedenis als tegenhanger van Utopia. Identiteit en burgerschap, gebracht met een vleugje Aalsterse humor en satire.

Het volledige bestuursakkoord moet nu de volgende zes jaar uitgevoerd worden. Daartoe beschikt men over een brede coalitie (26 zetels op 43) en – even belangrijk – goede lijnen naar het federale en Vlaamse niveau in Brussel.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *