Jubileumtentoonstelling voor 70ste verjaardag Luc De Blok…

Luc De Blok wordt in december 70 jaar en dat vieren we met een tentoonstelling van zijn nieuwste werk. Het oeuvre van Aalstenaar Luc De Blok is in de loop van de bijna 40 jaar waarin hij tentoonstelt, al letterlijk over de hele wereld te zien geweest. Er is ook heel wat van zijn werk in collecties van musea en in de openbare ruimte. In deze tentoonstelling borduurt Luc De Blok verder op het thema dat zijn werk al lang beheerst: Afrika en meer bepaald de band tussen Kongo en België en ons koloniale verleden. Europa en Afrika, mens en natuur staan oog in oog met elkaar in zijn werk. Ook thematiseert hij de spanning tussen macht en onmacht.

Steeds meer vertaalt De Blok zijn thema’s in bronzen beelden en wandobjecten, waarin planten, takken, mensen en dieren op een speelse manier met elkaar verbonden worden. Daarnaast is er ook het werk op doek, maar dat doek is dan geen gewoon canvas. Luc De Blok schildert met olieverf, acryl en inkt op geklopte boomschors (orobugo), een prachtige drager met eigen textuur en kleur.

Praktisch: De tentoonstelling in galerij pi kwadraat loopt van zondag 1 december t.e.m. zondag 22 december 2019 en is open elke vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 14.00 tot 18.00 uur of na afspraak op het nummer 0499 59 39 92. In de zolderruimte wordt onze collectie keramiek tentoongesteld.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *