Jeugdhuis Jome neemt haar intrek in Dendergalm…

Dendergalm in Gijzegem Persregio DenderNa enkele moeilijke jaren is het eindelijk zover. Jeugdhuis Jome neemt definitief haar intrek in recreatiedomein Dendergalm en viert dit met een receptie én aansluitend bal op zaterdag 24 september 2016. Jeugdhuis Jome bestaat al sinds 1968 en is dus al meer dan 45 jaar een gevestigde waarde in Gijzegem en bij uitbreiding Aalst. Het is bovendien het enige jeugdhuis dat in een deelgemeente van Aalst activiteiten voorziet voor jongeren. Het jeugdhuis is zeer gekend in Gijzegem maar moest de laatste jaren toch strijden voor haar voortbestaan. Een strijd voor een tijdelijk onderkomen, strijd met de buurt én een strijd voor een lokaal in het nieuwe gebouw op Dendergalm. Jeugdhuizen hebben het in veel gemeenten moeilijk. Het recente nieuws dat jeugdhuis Leeuwerik uit Lede ermee stopt, komt zwaar aan en bevestigt de problematiek die jeugdhuizen kennen.

Iwein De Koninck (Schepen voor Jeugd): “Ik ben zeer blij dat we samen met het team van jeugdhuis Jome de verdere basis hebben kunnen leggen voor nog vele memorabele momenten. Het is nu aan de nieuwe generaties om deze momenten zelf te maken en in een omgeving zoals Dendergalm zal dit zeker lukken.”

De plaats Dendergalm is niet onbekend voor de Gijzegemse jeugd. Vroeger stond er een oude chalet waar de jongeren met plezier naartoe kwamen. Jeugdhuis Jome is vooral een plek waar jongeren elkaar ontmoeten. Schepen De Koninck (CD&V): “We mogen dit zeker opvatten als ont-moeten in de dubbele betekenis van nieuwe mensen leren kennen en niets meer ‘moeten’ op een plek waar alles mogelijk is.”.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *