Nieuwe polyvalente zaal De Doos in Geraardsbergen…

de-doos-in-geraardsbergen-persregio-denderGisteren opende de nieuwe polyvalente zaal De Doos in het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen officieel de deuren. Vandaag, 24 september, is er een openingsfeest met een de Pré Historie Live-fuif en zondag 25 september kan het grote publiek een kijkje komen nemen. Er wordt een drankje, een rondleiding en randanimatie voorzien. Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor de domeinen: “De Doos is er in eerste instantie gekomen om de eigen activiteiten van het domein een onderdak te bieden en minder weersafhankelijk te maken. Het geeft het domein ook de mogelijkheid om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Daarnaast kan de zaal ook door scholen, sportclubs, verenigingen of bedrijven gehuurd worden tegen democratische prijzen. Zo krijgt de regio er een nieuwe sport- en evenementenlocatie bij.” De Doos is geschikt voor sportieve evenementen; er is belijning en materiaal voorzien voor o.a. volleybal, badminton, tafeltennis en minivoetbal. Naast sport kunnen er ook andere evenementen plaatsvinden in De Doos zoals vb. schoolfeesten, eetfestijnen, voordrachten, lezingen, … De zaal voldoet ook aan de akoestische eisen om muziekoptredens en lezingen te laten plaatsvinden.

De zaal heeft een oppervlakte van 650 m², met bijbehorende kleedkamers, douches, sanitair en EHBO-ruimte. Naast de grote zaal is er nog en zaal van ruim 110 m² die vooral geschikt is voor vergaderingen. Er is een kleine keuken met koelkast, spoelbak, microgolfoven en vaatwasser. Ook tafels en stoelen zijn voorzien. De kleine zaal heeft een eigen ingang met eigen sanitair en kan onafhankelijk van de grote zaal gehuurd worden. Het totale kostenplaatje bedraagt 1 400 000 euro inclusief buitenaanleg, afwerking cascoruimte, akoestische panelen, inrichting en materialen. De zaal werd ontworpen door architectengroep A4 uit Leuven. De aannemer is Pelikaan uit Zaventem.

Ruim 8 jaar geleden was voor het eerst sprake van het gebouw. Een bouwvergunning krijgen voor een dergelijk gebouw in overstromingsgebied bleek echter niet zo evident. De overstromings-ruimte die werd ingenomen moest gecompenseerd worden door afgravingen elders in het domein. In augustus 2015 werd er gestart met de bouwwerken en nu een goed jaar na de start kan het gebouw open gaan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nieuwe polyvalente zaal De Doos in Geraardsbergen…

 1. Niels Pellegroms schreef:

  Beste,

  Surplace vzw organiseert verschillende wielerevenementen. Wij komen uit Antwerpen en willen in 2019 een 5 daagse fietstocht organiseren voor wielertoeristen door Nederland en België.

  Voor 1 van onze overnachtingsplekken zijn wij op zoek naar accommodatie in de buurt van Geraardsbergen. Wij zoeken in de eerste plaats naar een plaats waar we veldbedden kunnen plaatsen, iedereen kan douchen, we een avondactiviteit kunnen laten plaatsvinden (presentatie, spreker of quiz), en waar we eventueel kunnen koken met een mobiele keuken.

  We zoeken naar accommodatie voor ongeveer 100-150 renners.

  Kunnen jullie ons hiermee helpen? Tot wie richt ik mij best?
  Alvast bedankt!
  Niels Pellegroms
  SURPLACE vzw
  Wij maken de koers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *