JCI helpt mensen opruimen ‘World CleanUp Day Ninove’…

Op zaterdag 21 september is het opnieuw World CleanUp Day, een dag waarop miljoenen mensen over de hele wereld hun eigen regio gaan opruimen. Wij van JCI Aalst helpen dit te organiseren, door de verenigingen, scholen en individuen de nodige ondersteuning te geven om zelf een stukje van Aalst op te ruimen. Voor de 11de keer ruimt een nooit geziene golf van vrijwilligers, bedrijven, scholen en verenigingen haar omgeving op. In 2018 trok “The World Cleanup Day” wereldwijd zo’n 18 miljoen mensen uit 157 landen aan, waarvan 30.000 in België. Dit was meteen ook een record, dat Junior Chamber International Belgium (JCI Belgium), de initiatiefnemer, dit jaar hoopt te breken door nóg meer geëngageerde mensen die zich willen inzetten voor een schonere wereld aan te spreken.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen van 18 tot 40 jaar. Onze leden werken samen aan straffe businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten, internationale congressen. Hierbij is ook veel fun en vriendschap van belang onder het motto Be Better™. Voor onze regio neemt JCI Aalst met veel plezier de organisatorische verantwoordelijkheden op zich. Dit is samenwerking met de Ninoofse Zwerfvuiljagers en Stad Ninove. Dit houdt in dat zij zorgen voor de communicatie, organisatie en coördinatie en uiteraard ook het nodige materiaal (fluo hesjes, handschoenen, grijpers en zakken,…) dat op diverse vooraf bepaalde punten opgehaald kan worden.

JCI Aalst moedigt iedereen aan om deel te nemen en helpt zo te sensibiliseren rond de impact van zwerfvuil.  Naast individuele zwerfvuilhelden, kunnen geïnteresseerde bedrijven en verenigingen hun leden aanspreken om deel te nemen aan deze actie. Inschrijven kan door vóór 21/09/2019 een team, of alleen in te schrijven om een zelfgekozen zone proper te maken. Het verzamelde afval wordt verzameld op één van de vele coördinatiepunten. JCI Aalst zorgt samen met haar partners voor een de ophalen en recyclage. Inschrijven kan via www.jciaalst.be/WCD. Voor verdere toelichting kan je ook via e-mail terecht bij Shana Horrie (Shana.Horrie@jciaalst.be)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *