JazzMadd brengt muziek naar Aalst, Denderleeuw en Ninove…

Op zaterdag 9 oktober brengt Jean Van der Schueren, bezieler van vzw Duende, JazzMadd opnieuw naar Denderleeuw in de sfeervolle en gezellige parketzaal van ’t Kasteeltje. “Muziek en poëzie voor man en vrouw, anders bekeken”. Dat is het motto van de avond. Alice Toen, Françoise Vanhecke en Jean Van Der Schueren brengen een concertant boeket van poëzie, gitaar en zang met muziek en teksten over liefde, passie, vrolijkheid en vele andere thema’s van het leven. Ze presenteren muziek van zowel mannelijke als vrouwelijke componisten. Jean Van der Schueren vertolkt een chaconne van J. S. Bach. Dit werk schreef Bach als toevoeging bij de vioolpartita nr. 2 in Dm BWV 1004 naar aanleiding van het overlijden van zijn vrouw. Jean Van der Schueren staat in de gitaarwereld beter bekend als Juan del Granero. Dat verwijst naar zijn wortels in de klassieke muziek en de Spaanse fl amenco. Hij brengt ‘Ithaca’, ‘Althea’ en ‘Valperaiso’, werken die hij inspirerend componeerde toen hij in Spanje verbleef.

Alice Toen (°1924) is als Vlaamse actrice een gevestigde waarde. Sinds de jaren ’50 is ze actief als dramaturge en auteur van jeugdtheater. Alice Toen was een van de stichters van het Mechels Miniatuur Theater, waar ze directrice was. Alice performt uit de poëziebundel ‘Invoelen’ van Roel Richelieu Van Londerzele, gedichten over de liefde van Alice Nahon, ‘Liefde van later’ van Jacques Brel/ Herman Van Veen en ook ‘Ik zou wel eens willen weten’ van Jules De Corte met gitaarbegeleiding door Jean Van der Schueren. Alice verleent haar gitaartje, dat ze van Bobbejaan Schoepen kreeg, even aan Jean om haar te begeleiden.

Françoise en Jean brengen verrassend pittig werk van zowel vrouwelijke en mannelijke componisten. Ze voeren enkele pareltjes uit van Carl Maria von Weber, Garcia Lorca, Fernando Sor en Manuel de Falla, vooral bekend bij het grote publiek. Maar wie kent Louisa Pujet die componeerde tot ze trouwde? Wie kent het werk van Pauline Ducambge en Maria Malibran, de beroemde zangeres destijds? In ieder geval muziek met deugddoende romantische werken over liefde passie en de vrolijkheid van het leven met partituren voorzien met mooie litho afbeeldingen gevonden in een Gents antiquariaat.

Praktisch Wanneer? Zaterdag 9 oktober om 20.00 uur, deuren open vanaf 19.30 uur. Locatie? Parketzaal, ’t Kasteeltje (Stationsstraat 7, Denderleeuw). Inschrijven? Reserveren enkel via info@jazzmadd.be of 0495/12 14 47. Ook te beluisteren op: 10 oktober 2021 om 11.00 uur in Theater Pact – Erembodegemstraat 30 – 9300 Aalst. 10 oktober 2021 om 19.00 uur in De Liberale Kring – Dreefstraat 16 – 9400 Ninove.

Meer info: www.jazzmadd.be

(Foto: JazzMadd)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *