Infrabel wil zoveel mogelijk overwegen sluiten in Giesbaarg…

Momenteel voert de spoorwegbeheerder Infrabel overal gesprekken met de des betreffende steden en gemeenten om na te gaan welke spoorwegoverwegen kunnen gesloten worden. Dit is ook het geval op het grondgebied Geraardsbergen. Groen heeft aan het lokaal bestuur gevraagd naar een stand van zaken. De stad Geraardsbergen bevestigde hen dat er reeds in 2019 een kennismakingsoverleg doorging waar het onderwerp van de overwegen aan bod is gekomen. Infrabel overweegt de sluiting van een overweg in het kader de veiligheid, de doorstroming, en het onderhoud dat dit met zich meebrengt. Alle punten worden een voor een af getoetst.

Momenteel is er nog geen beslissing genomen. Dit zal pas gebeuren na het opstarten van een mobiliteitsstudie die dit jaar zal gebeuren. Groen Geraardsbergen vindt het positief dat de stad aandringt dat dit grondig gebeurt, alsook op een onderzoek naar de impact van mogelijke alternatieven zoals afschaffen of aanleg van een tunnel of kunstwerk. Tevens  moeten ook alternatieven voor zowel gemotoriseerd verkeer als trage weggebruikers onderzocht worden en in kaart gebracht worden.

Groen dringt aan op een zo ruim mogelijk participatie waar naast de dorpsraden, ook landbouwers, politie en de fietsersbond betrokken worden. Het moet duidelijk zijn dat er pas beslissingen kunnen genomen worden als de gevolgen, vooral voor de buurtbewoners, ernstig geëvalueerd worden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *