BBC United Ninove start opnieuw met trainen kids t.e.m. 12j. …

Na grondig overleg met bestuur en coaches, de huidige corona maatregelen in acht genomen, heeft het bestuur van BBC United Ninove vorige week besloten om te starten met de trainingen voor spelers tot U13. Dit zijn de kinderen t.e.m. 12 jaar. De eerste trainingen zullen doorgaan op donderdag 21 januari 2021. Vanaf de week erop zal er elke dinsdag en donderdag kunnen getraind worden tussen 18.00 en 19.30 uur. “We hebben tot nu de kat uit de boom gekeken,” zegt Jan Benoot, de voorzitter van de club. We wouden vooral het knipperlicht effect vermijden door vandaag op te starten om morgen weer te moeten stoppen enerzijds maar ook maximaal risico’s op besmetting vermijden. Tot de stopzetting van de competitie mogen we fier zijn in onze club want we hadden geen enkele corona besmetting vastgesteld. De maatregelen goed communiceren en opvolgen is belangrijk. Om dit alles te kunnen verwezenlijken, werd beroep gedaan op Willy Sonck, waarvoor dank met het behaalde resultaat.

Met dit in het achterhoofd en met de inzet van Willy zijn we er van overtuigd dat we de risico’s opnieuw tot een minimum gaan beperken en het is ook om die risico’s echt te beperken dat we forfait geven voor de competitie want het leek ons geen goed idee om de sportbubbels te mengen met andere. We zijn er ons in alle geval van bewust dat alles zeer snel veranderd en dat het risico op opnieuw stoppen meer dan reëel is doch gezien de omstandigheden ondervinden we heel wat begrip van de ouders zodat we ons meer dan comfortabel voelen om her op te starten.

Ondertussen heeft men ook niet stilgezeten, en is de senioren A ploeg voor komend seizoen (1ste provinciale) ook reeds zo goed als vastgelegd. Er is 1 nieuwkomer Dylan Garcia (Okapi, Blackboys, P1 Anderlecht) en er loopt nog een onderhandeling op de 5 positie. We mogen nu al stellen dat we het behoud in eerste provinciale ambiëren en denken hier ook in te slagen. Rest me nog om David De Villaer te bedanken. David heeft te kennen gegeven dat hij een stapje terug zet en komend seizoen zal aantreden met onze “jeugd”senioren ploeg. Zijn ervaring zal daar zeker welkom zijn en we mogen niet vergeten dat David mee aan de promotie naar 1ste prov heeft gebouwd met een schitterende ploeggeest en met de mentaliteit die hem als sportman siert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *