Ilse Uyttersprot herdacht tijdens stille wake in Moorsel…

Gisterenavond zijn ter hoogte van de kapel op het Dorp van Moorsel enkele honderden mensen bijeengekomen om een stille wake bij te wonen voor Ilse Uyttersprot. De politica die in Moorsel opgroeide en er woonde, werd vorige week dinsdag op een laffe wijze om het leven gebracht door een (vriend) waar ze sinds een drietal maanden een relatie mee had. Opvallend was dat ook de moeder van Ilse aanwezig was op de stille wake. Ze wou met eigen ogen zien hoe graag de Aalstenaar haar dochter zag. Rond de kapel staat het vol met kaarsjes, foto’s en rouwbrieven die de mensen achterlieten om het verlies te verwerken.

Ilse Uyttersprot was ook van kindsbeen af betrokken bij het Pikkeling gebeuren. Ze hielp ieder jaar mee bij het leggen van een bloementapijt rond de kapel van Moorsel. Ook toenmalig schepen Paul Stockman (CD&V) was altijd nauw betrokken bij de gebeurtenissen. Op de veldactiviteiten van de Pikkeling zelf was Ilse altijd zichtbaar aanwezig. Ook achter de schermen was ze een onuitgesproken figuur.

Ilse Uyttersprot is de dochter van gewezen burgemeester Raymond Uyttersprot. Ze komt uit een warm gezin waar de politiek centraal stond. Ilse was ook jaren actief medewerker bij Unizo, ze was begaan met de lokale economie in haar stad. Carnaval was dan weer een uitlaatklep om de roddels weg te lachen. Ook al word in Aalst geregeld gelachen met verschillende politiekers, als het noodlot toeslaat steunt men elkaar door dik en dun.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *