Aalst heeft dringend een winternoodplan nodig voor horeca…

Oppositiepartij LijstA uit Aalst vraagt opnieuw dringende wintermaatregelen voor de horeca en evenementensector. Na onze oproepen en vragen blijft het bibberend uitkijken voor de Aalsterse horeca wat hen te wachten staat deze winter. Steeds meer virologen alsook Horeca Vlaanderen pleiten nu voor uitbreiding van winterterrassen waar mogelijk. “Maak terrassen ook bruikbaar ná de zomer” Volgens Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. “Investeren in de buitenruimte is de énige manier om corona te overleven. Ik raad mijn collega’s aan om dat ook te doen. Volgend jaar zal de inspanning nog renderen, want zo snel zijn we corona niet kwijt.”

Viroloog Marc Van Ranst juicht alvast toe dat veel uitbaters meer permanente terrasoverkappingen aan het maken zijn. “Dat is goed, zolang het geen afgesloten kerststallen worden.” Ann Van de Steen: “LijstA vroeg op de gemeenteraad van juni 2020 en via sociale media midden juli om dringend werk te maken van deze broodnodige maatregelen. Voorlopig wordt hier nog geen weerklank aan gegeven door de bevoegde schepen en burgemeester.”

“Ook voor de kleinere horecazaken is er een plan nodig. Met de helft van de plaatsen wordt het komende winter happen naar adem voor deze ondernemers.” Vult Anja Eylenbosch aan. John Hendryckx: “LijstA vroeg reeds meerdere malen om leegstaande stadsgebouwen om te toveren naar Corona-proof winterterrassen zodoende deze Aalsterse uitbaters een kans te geven. Ook onze lokale evenementensector zou hier baat bij hebben. Denk maar aan de huur van de materialen, lokale artiesten, enz…”

 

Wij vragen om dringende noodmaatregelen voor deze sectoren. De horeca- en evenementensector bloeden en het stadsbestuur kijkt ernaar.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *