Het waterpeil van De Dender in Ninove maakt ons bezorgd…

Het waterpeil van de Dender en de onbevaarbare waterlopen staat hoog, het alarmpeil van de Dender in Ninove is bereikt. Er worden voorlopig geen problemen verwacht voor de Dender zelf, maar mogelijks wel rond de onbevaarbare waterlopen. De stad volgt via de veiligheidscel de situatie op de voet. Hoewel er voorlopig geen problemen worden verwacht op de Dender, is dat mogelijk wel het geval rond de onbevaarbare waterlopen. De technische dienst houdt de situatie ter plaatse in de gaten, en neemt waar nodig maatregelen. Wie nood heeft aan zandzakken kan deze oppikken bij de technische dienst (Paul De Montplein 10, Ninove).

Burgemeester Tania De Jonge: “Hoewel de huidige situatie niet zo ernstig is als de wateroverlast begin januari, kwam onze veiligheidscel deze ochtend toch al samen om de huidige hoge waterstand te bespreken. We nemen de maatregelen die nodig zijn, en houden de situatie verder in het oog. Wie zandzakken nodig heeft, kan deze oppikken bij onze technische dienst.”

Er is nog regen voorspeld, op www.waterinfo.be kan je de overstromingsvoorspeller volgen. Wie wateroverlast heeft en de brandweer nodig heeft, surft naar www.1722.be. Je wordt zo snel mogelijk geholpen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *