Herzele breidt laadinfrastructuur verder uit…

De publieke laadinfrastructuur in Herzele wordt verder uitgebreid. In Woubrechtegem worden er dit najaar zes parkeerplaatsen ingericht voor elektrische voertuigen. De elektrische auto is aan een serieuze opmars bezig: ze zijn stiller, goedkoper in gebruik en vervuilen vooral het milieu heel wat minder dan auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. “De elektrificatie is ook in Herzele duidelijk voelbaar, vandaar dat we beslist hebben om onze reeds bestaande laadinfrastructuur verder uit te breiden met zes nieuwe oplaadplaatsen in Woubrechtegem”, klinkt het bij Ronny Herremans, schepen van mobiliteit.

Er zullen dit najaar vier parkeerplaatsen voorbehouden worden voor elektrische auto’s op de heraangelegde parking van het Heilig Hartplein. Het gaat om twee plaatsen ter hoogte van huisnummer 15 en twee ter hoogte van huisnummer 12. Daarnaast zullen er ook twee parkeerplaatsen voorzien worden voor elektrische voertuigen op het heraangelegde plein tussen de Molenstraat en de Aaigemveldstraat, en dit ter hoogte van huisnummer 140a.

Verder zijn er in Herzele reeds publieke laadpalen aan De Steenoven (Kerkkouter 40), De Wattenfabriek (Solleveld 35), het Gemeentehuis (Markt 20), de kerk in Borsbeke (Borsbekestraat) en het station in Herzele (Mergellaan).

Een overzicht van alle laadpalen is te vinden opĀ mow.vlaanderen.be/laadpalen.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *