Haaltert voorziet ‘Kies & Ride’ zones aan kiesbureau’s…

Cafetaria Sporthal Denderhoutem Persregio DenderAlles in het teken van de Provincie- en gemeenteraadsverkiezingen in Haaltert en deelgemeenten. Het huidige bestuur voorziet flinke problemen aan de kiesbureau’s, althans dat moet blijken uit de voorzorgsmaatregelen die de gemeente voorziet. Zowel in Kerksken, Haaltert, als Denderhoutem, voorziet men een éénrichtingsverkeer om opstoppingen  te vermijden. Gemeentearbeiders zijn gisteren ijverig aan het werk geweest, om langs de achterkant van de sporthal in Denderhoutem een doorgangsweg te voorzien voor auto’s.

De mensen die slecht te been zijn, hebben de mogelijkheid om tot op de parking voor de Sporthal te rijden, daar zal een ‘Kies & Ride’ zone afgebakend worden, die toelaat om er kort te parkeren. Wegrijden gebeurd dan in lusvorm via een tijdelijk aangelegde doorgang in de richting van de Molenstraat. Daar kan men zijn weg verder zetten richting Borrekent of Schoolstraat. Na de verkiezingen zal deze tijdelijke by-pass opnieuw afgesloten worden. Deze maatregel moet er voor zorgen dat het verkeer niet strop komt te staan.

Ook in Kerksken voorziet men een omleiding via de Beekstraat, Bergstraat, Rijstraat, Terwarentstraat, zodat je zo terug in de Beekstraat komt. Dit zal ook het geval zijn in Haaltert, waar men een omlegging voorziet langs de Middelkouter. Deze wordt een éénrichtingsstraat vanaf de Melkkouter tot aan de Fonteinstaat. Ook in de  Donkerstraat is er éénrichtingsverkeer vanaf de Middelkouter tot aan de parking achter het gemeentehuis. Op Terjoden worden parkeerplaatsen voorbehouden vóór De Zilverberk voor mindervaliden en mindermobielen. In Heldergem is parkeren mogelijk op de parking van het HOC De Fransman aan de Heldergemstraat.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *