Dag van de Jeugdbeweging op vrijdag 19 oktober…

Dag van de Jeugdbeweging Geraardsbergen Persregio DenderVrijdag 19 oktober 2018 vindt in heel onze Denderregio de jaarlijkse “Dag van de Jeugdbeweging” plaats. Deze dag staat in het teken van alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor hun jeugdvereniging. Het perfecte moment om al deze vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. En dat gaat men uiteraard ook doen. Vanaf 06.30 tot 08.45 uur kunnen alle kinderen en jongeren, die in uniform naar school gaan, uitgebreid ontbijten op het Stationsplein in Geraardsbergen. Men werkt samen met Oxfam Wereldwinkel, waardoor men een lekker Faire Trade ontbijt kan aanbieden. Na schooltijd verwacht men alle jongeren vanaf 12 jaar terug op het Stationsplein voor het ‘Dorp van de Jeugdbeweging’. Men voorziet toffe springkastelen en leuke randanimaties waarbij men met verschillende partners samenwerkt. Ook MIG komt live uitzenden. Kinderen tot 12 jaar kunnen in hun uniform gratis gaan spelen in de Binnenspeeltuin Repespeeltje. Om 18.00 uur rond men af en keert men terug naar JC De spiraal om daar verder te feesten.

Vanaf 19.00 uur zijn alle +16 jarige leden en leiding welkom voor een lekkere bbq. Het enige wat ze moeten doen, is inschrijven via Giesbaargse jeugd. Voor 5 euro smul je a volonté van een heerlijke barbecue. Om 21.30 uur neemt het jeugdhuis over met hun ‘Nacht van de Jeugdbeweging’.

Geraardsbergen heeft een rijk jeugdverenigingsleven. vier Chiro’s, het JRK (Jeugd Rode Kruis), de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) en de KSA zorgen elk weekend voor spelplezier voor meer dan 800 kinderen en jongeren. Ook Jeugdhuis De Ressort en Speelplein Guustje draait door de inzet van vrijwillige jongeren. Ook hen mag men zeker en vast niet vergeten. “Zij verdienen het om elke dag in de bloemetjes gezet te worden,” Aldus Schepen Van Trimpont.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *