Haaltert gaat inwoners sensibiliseren ‘Veeg voor eigen deur’…

Een mooi en proper Haaltert, daar zorgen we samen voor, klinkt het bij burgemeester Veerle Baeyens. Dat is dan ook de kernboodschap achter de campagne “Veeg jij voor eigen deur?”. De campagne bestaat al even, maar nu is het de bedoeling om de inwoners echt te sensibiliseren en aan te zetten tot actie. Het gemeentebestuur van Haaltert wil haar bewoners sensibiliseren om hun voetpad of greppel beter te onderhouden.  Naast de informatieve folder van de campagne “Veeg jij voor eigen deur?”, wordt er nu ook gewerkt met persoonlijke flyers. Aan de hand daarvan wil de gemeente niet alleen de inwoners informeren maar ook aanzetten tot actie.

Volgens het GAS-reglement staat iedere inwoner van de gemeente in voor de reinheid van de berm, de greppel en het voetpad voor zijn eigendom of woonst. Het GAS-reglement, voluit de Gemeentelijke Administratieve Sancties, zijn duidelijke regels om allerlei vormen van overlast aan te pakken om zo de leefbaarheid te verhogen.

De gemeentelijke Technische dienst, de burgemeester en schepenen gaan de folder bij hebben. Als ze een huis zien waar het voetpad niet goed onderhouden is, stoppen ze een folder in de bus. Op die manier wordt er doelgericht gewerkt. Door deze persoonlijke communicatie weet de inwoner dat hij binnenkort het voetpad of de greppel in orde moet brengen. Uiteraard zal er effectief gecontroleerd worden of het advies opgevolgd werd.

De burgers worden geholpen met enkele seizoensgebonden tips voor het onderhoud. Bijvoorbeeld het gieten van heet water op hardnekkig onkruid tast de wortel aan. Het voetpad vegen met een harde borstel neemt de voedingsbodem van onkruid weg. Op die manier zorgt de burger ervoor dat de groeikans minimaal blijft. Kleine inspanningen als deze maken een groot verschil.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *