Groen gaat voor verjonging én vervrouwelijking…

Oppositiepartij Groen voert met het afscheid van Andreas Verleysen en nieuwkomer Sarah De Bruecker een wissel door in de gemeenteraad en versterkt zich met onafhankelijk raadslid Huguette van Medegaal. Daarnaast kiest de partij ook een nieuw en sterk verjongd partijbestuur. De partij koos op 19 november ook een sterk verjongde bestuursploeg. Op een ledenvergadering van Groen op 19 november werd bekend dat Verleysen eind dit jaar afstand doet van zijn mandaat in de gemeenteraad om zo een nieuw gezicht te lanceren in de gemeenteraad. Groen gaat zo verder met de verjongingsoperatie ingezet door fractieleider Lander Wantens enkele jaren terug. De partij is op een aantal jaar geëvolueerd van de kleinste naar de 3e partij in Aalst, groter dan de klassieke partijen Vooruit, open VLD en CD&V.

Groen raadslid en lokaal voorzitter Andreas Verleysen (63), geeft  eind dit jaar zijn mandaat in de gemeenteraad door aan nieuwkomer Sarah de Bruecker. Verleysen wil zich meer focussen op zijn mijn engagementen in het bewegingsleven. Maar blijft zich wel inzetten als lokaal voorzitter en voor de regionale Groen werking. Verleysen zetelde .. jaar in de gemeenteraad, eerst voor CD&V en sinds 2012 voor Groen.

Met de keuze Voor Sarah De Bruecker (33) kiest Groen voor verjonging en vervrouwelijking. De Bruecker, juridisch medewerker bij BBTK en kersverse mama was eerder al ondervoorzitter van de lokale afdeling en komt nu in de gemeenteraad voor de partij Groen. De Bruecker wil zich inzetten voor een leefbaar Aalst, waarin het aangenaam wonen en werken is en waar er oog is voor kunst en cultuur met de Aalsterse creatieve kwinkslag. Vanuit haar vakbondsachtergrond gelooft zij sterk dat de wereld aan verandering toe is, dat onze arbeidsrechten dienen beschermd te worden en dat we samen ook echt iets kunnen veranderen als we ons verenigen. Tot slot geeft de Bruecker mee vereerd te zijn om Andreas Verleysen op te volgen.

Van Medegael die eerder dit jaar uit Vooruit stapte en als onafhankelijke ging zetelen sluit dit najaar aan bij de Groen fractie. Groen krijgt zo 5 zitjes in de gemeenteraad en wordt de 3e partij in Aalst na NVA & Vlaams Belang. Raadslid Van Medegael wilt graag meewerken aan de vernieuwing en verruiming van Groen. Ze vindt het een logische beslissing omdat hun standpunten op de gemeenteraad meestal in dezelfde lijn liggen. Huguette blijft wel onafhankelijk raadslid en zal het accent blijven leggen op het ASZ, OCMW, het sociaal beleid ,welzijn en welbevinden op het werk, fairtrade en sociale huisvesting.Samen kunnen we ijveren voor een beter milieu en klimaat met oplossingen die én groen én sociaal zijn.

Groen fractieleider Lander Wantens is verheugd met de verjonging en de versterking van de partij. “We willen met onze versterkte fractie verder inhoudelijk werken en daar ook de Aalstenaars bij betrekken. Zo willen we oa. rond dossiers als sociale huisvesting, samenleven, Tereos, het belang van de deelgemeenten de komende maanden en jaren denkdagen organiseren  samen met onze leden en de Aalstenaars. We zijn zeer verheugd dat we hierin de steun krijgen van raadslid Van Medegael die als onafhankelijke onze fractie zal vervoegen besluit Wantens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *