Tijdelijke opnamebeperking en bezoekstop in ASZ-ziekenhuis…

Het A.S.Z. last een tijdelijke opnamebeperking en bezoekstop in op campus Aalst en Geraardsbergen De zorgwekkendheid van de stijgende coronabesmettingen blijft toenemen, ook binnen ons ziekenhuis. Door de hoge druk op de beschikbare bedcapaciteit, zijn we genoodzaakt bepaalde geplande uitstelbare ingrepen uit te stellen. Daarbovenop is het – om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden – nodig om onze maatregelen aan te scherpen en tijdelijk een algemeen bezoekverbod in te stellen op campus Aalst en Geraardsbergen vanaf maandag 22 november 2021.

De coronacijfers blijven in heel het land stijgen. Algemene maatregelen van de overheid kwamen te laat en blijken vandaag nog onvoldoende, waardoor ook ons ziekenhuis onder enorme druk staat en dit uit zich ook in interne uitbraken. Onze beperkte beschikbare bedcapaciteit en vooral onze beschikbare handen aan bed, dwingen ons ertoe bepaalde activiteiten die uitstelbaar zijn anders in te plannen. Patiënten zullen echter altijd zelf gecontacteerd worden indien hun ingreep niet doorgaat. Zolang zij niet gecontacteerd worden, mogen ze ervan uitgaan dat hun ingreep gewoon doorgaat zoals gepland.

Wegens interne besmettingen met COVID-19 bij een aantal patiënten en personeelsleden op verschillende verpleegafdelingen, zien we ons ook genoodzaakt onze maatregelen aan te scherpen en een algemeen bezoekverbod in te lassen op alle afdelingen van onze campus Aalst en Geraardsbergen vanaf maandag 22 november 2021. En dit tot de besmettingscijfers het weer toelaten te versoepelen. Enkel zo kunnen we het voor iedereen, zowel voor onze patiënten, als voor onze bezoekers en medewerkers, zo veilig mogelijk houden in onze ziekenhuizen.

De enige uitzondering op dit bezoekverbod is campus Wetteren. Daar zal bezoek wel nog toegelaten zijn in het weekend, mits het gaat om 1 vaste bezoeker, voor max. 1 uur tussen 14u en 17u. De bezoeker zal hier wel zijn of haar Covid Safe Ticket moeten tonen om toegelaten te worden. We vragen de bezoeker om: • Steeds op de kamer te blijven tijdens het bezoek (niet rond te lopen in de gangen). • Steeds het chirurgisch mondmasker te dragen, ook op de kamer. Ook de patiënt zelf draagt een mondmasker gedurende het bezoek. • Indien hij/zij zich verkouden of grieperig voelt of in contact geweest is met een COVID-19- patiënt, niet op bezoek te komen (zelfs niet wanneer volledig gevaccineerd). • De handen te ontsmetten bij het betreden van het ziekenhuis en voor het binnengaan van de kamer. • Voor patiënten die op een drie- of vierpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur, wordt 1 bezoeker toegelaten voor max. 1 uur tussen 14.00 – 15.30 uur en voor patiënten met hun bed aan het raam, 1 bezoeker voor max. 1 uur tussen 15.30 – 17.00 uur.

Nauwe opvolging naleven maatregelen Er zal heel nauw toegezien worden op het naleven van deze maatregelen. Als we merken dat de maatregelen niet voldoende gerespecteerd worden, zullen bezoekers gevraagd worden onmiddellijk het ziekenhuis te verlaten en kan het zijn dat we ons ook op campus Wetteren nog genoodzaakt zullen zien toch een bezoekverbod in te lassen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *