Geloeif mè Goed wint eerste prijs bij de kleine groepen…

Geloef Me Goed Aalst Carnaval 2018 derde wagen Persregio DenderGisteren waren alle ingrediënten aanwezig om er in de Florahallen van Aalst een feest van te maken tijdens de prijsuitreiking van Carnaval Oilsjt 2018. Voorzitter van het feestcomité Dirk Verleysen en Prins Alex verwelkomden het publiek. Van de 189 losse groepen in de stoet ging Mè Pretensje met de eerste prijs lopen. Zij brachten het thema “ROMA’s in Oilsjt”  en wonnen daarmee 250 euro. De Droeige Sossissen en OLG Voil Majoretten vervolledigen de top drie met een gelijke score en verdienen hiermee 125 euro.

Geloeif mè Goed wist bij de kleine groepen te overtuigen met hun thema ‘Operausje Koekoek’. De tweede plaats gaat naar Dest – Goe Schief. Nèm na! werd derde. Bij de middelgrote groepen wint, net zoals vorig jaar,  Krejeis met hun thema ‘En brengt eir zaksken mee!’, een ode aan de reclamestoet die vroeger deel uitmaakte van de carnavalsstoet. De Steijnzoel’n werden tweede en Lossendeirdeveirdeirdeir gingen met de derde plaats aan de haal.

Geloef Me Goed Aalst Carnaval 2018 2de wagen Persregio Dender

De prijsuitreiking van de grote groepen was de apotheose van de avond. Uiteindelijk werden de laatsten van de stoet de besten. De Lodderoeigen ging met de eerste prijs lopen. In de stoet voerden ze de lokale politici op als kikkers met hun thema “Wie of wa waugt de sprong?”. Possensje werd tweede met hun “NVA’us spiritus@Alostus”. Lotjonslos vervolledigde de top drie met hun begrafenisstoet van het Ros Beiaard. Vandaag staat de Voil Jeanettenstoet en de Popverbranding op het programma.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *